WINE LAVA ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

Σοκολατένια λάβα με «ερωτεύσιμο» σαμιώτικο κρασί

Μια συνταγή του διεθνώς καταξιωμένου και αγαπημένου στο πανελλήνιο nomad chef Ανδρέα Λαγού, για την ημέρα των ερωτευμένων:

Υλικά:

Για τη λάβα
70 γρ. αλεύρι
3 μεγάλα αβγά
40 γρ. βούτυρο
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
170 ml ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. βανίλια υγρή
Ανθός αλατιού
1 κ.σ. Samos Anthemis, παλαιωμένο επί 5ετία σαμιώτικο κρασί

Για τη σάλτσα
3 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα σταφίδες
1/3 κούπας Samos Anthemis
14 κ.γ. κανέλα
1 κούπας καρύδι
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Σε μπαιν μαρί, ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα κουβερτούρα που έχουμε σπάει σε κομμάτια με το βούτυρο, ώστε να ομογενοποιηθεί. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, προσθέτουμε ανθό αλατιού, την υγρή βανίλια και ένα κουτάλι σούπας Samos Anthemis.

Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα καθώς και τη λιωμένη
σοκολάτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170o C. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα σκεύος για
σουφλέ και το «πουδράρουμε» με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 8-9
λεπτά, ώστε να κάνει μια εξωτερική κρούστα το γλυκό, αλλά μέσα να μείνει ρευστό.

Δείτε Επίσης
ΠΑΙΞΕ & ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ QR

Σε ένα μικρό μπωλ έχουμε τοποθετήσει τη σταφίδα και την έχουμε μαρινάρει αρκετά με
σαμιώτικο κρασί για να «τραβήξει» όλα τα υπέροχα αρώματα του μοσχάτου. Στη συνέχεια,
προσθέτουμε καρύδια χοντροκομμένα (με μαχαίρι), λιωμένο βούτυρο, το μέλι, λίγο ανθό
αλατιού και κανέλα.

Μόλις το γλυκό ψηθεί και όπως είναι ζεστό, το ξεφορμάρουμε με προσοχή και ρίχνουμε
πάνω του τη γλυκιά σάλτσα με σταφίδες, καρύδια και το γλυκό, παλαιωμένο και άκρως
«ερωτεύσιμο» Samos Anthemis.
Σερβίρεται στη στιγμή!

To Samos Anthemis είναι ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες
σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Αρώματα
μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ,
αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα
ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.
Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Samos Anthemis κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν
ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή
αρώματα της παλαίωσης να αναδεικνύονται και να συνδυάζονται μοναδικά με εκείνα των
αποξηραμένων φρούτων, καπνού και σοκολάτας που δίνουν ένα πραγματικά «ξεχωριστό»
κρασί. Ταιριάζει εξαιρετικά με σοκολατένιες δημιουργίες και επιδόρπια με έντονα γλυκό
χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14 βαθμών.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!