ICONIC HOTEL BARS, ICONIC DRINKS

Πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε ασύλληπτο για έναν απλό καταναλωτή να διαβεί το πολυτελές κατώφλι ενός ξενοδοχείου για να απολαύσει εκεί το ποτό του. Ευτυχώς αυτό άλλαξε, οι συστάσεις έγιναν και η εξωστρέφεια βοήθησε ώστε ο καταναλωτής να ενημερωθεί και να πάψει να φοβάται.

Οι υπηρεσίες αναβαθμίστηκαν όπου χρειάστηκε και κυρίως προσαρμόστηκαν στο ζητούμενο coolness της εποχής, χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους. Τα hotel bars που διαθέτει η Ελλάδα δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από εκείνα του εξωτερικού. Γνωρίστε δύο iconic hotel bars τα οποία αξίζουν την προσοχή σας και απολαύστε τις συνταγές που μοιράστηκαν με το Grape

Αlexander’s Bar

Η εμβληματική μπάρα της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην καρδιά της πόλης, εκεί όπου ο παλμός δεν σταματά να χτυπά, η είσοδος του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι σαν μια πύλη που σε μεταφέρει, με μόλις ένα βήμα, από την πραγματικότητα σε μια ατμοσφαιρικά ιστορική διάσταση. Το περί ου ο λόγος Αlexander’s Bar, στέκεται στωικά και σου κόβει την ανάσα χωρίς καμία προσπάθεια. Το βλέμμα πέφτει αμέσως στο υπέροχο μάρμαρο του μπαρ και σηκώνεται με δέος για την οπτική περιήγηση στην αυθεντική ταπισερί του 18ου αιώνα –ορόσημο της σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης του ξενοδοχείου–, η οποία αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο νικητή μετά τη Μάχη των Γαυγαμήλων και την υποδοχή του από το πλήθος. To βραβευμένο από το Forbes ως το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου στον κόσμο, όμως, δεν οφείλει ούτε τις διακρίσεις του ούτε την αναγνώρισή του μόνο στην εμφάνισή του. Το πιο επιβλητικό μπαρ της Αθήνας, με τη ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, προσφέρει στον επισκέπτη υπηρεσίες ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και μια εντυπωσιακή spirit list, που διαθέτει από καθημερινές επιλογές μέχρι σπάνιες εμφιαλώσεις. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η συλλογή με τα χρονολογημένα Μacallan single malt whisky και τα σπάνια cognac, όπως το εκπληκτικό Lοuis XIII Black Perl edition και η πλήρης γκάμα των Hennessy. H τετραμελής ομάδα των από κοινού head bartenders (Στέφανος Βαλκαμιώτης, Βιβέτα Κιούση, Ιάκωβος Κοντολούρης και Μάριος Χατζόπουλος) έχει επιμεληθεί μια απόλυτα ισορροπημένη cocktail list με έμφαση στην ελληνικότητα και ο Βαγγέλης Ψωφίδης έχει επιμεληθεί τόσο τις οινικές επιλογές όσο και το εντυπωσιακό μικρό κελάρι (στα δεξιά) του μπαρ.

 Τears of Chios

Ο head bartender Ιάκωβος Κοντολούρης μοιράζεται με το Grape μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του cocktail menu.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 30 ml λικέρ μαστίχας
  • 30 ml βότκα
  • 15 ml φρεσκοστυμμένος χυμός μοσχολέμονου 10 ml σιρόπι αγαύης
  • 3 ρώγες σταφύλι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τοποθετούμε τις 3 ρώγες σταφύλι στο shaker και πιέζουμε ελαφρά με ένα muddler για να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά (λικέρ μαστίχας, σιρόπι αγαύης, φρεσκο- στυμμένο χυμό μοσχολέμονου και βότκα), συμπληρώνουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με 3 ρώγες σταφύλι και μία εύμορφη κορυφή δυόσμου

ΠΟΤΗΡΙ

  • Tύπου old fashioned

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • 3 ρώγες σταφύλι και κορυφή δυόσμου

Αvra Bar

Ζεστά χρώματα στην κλασική πολυτελή μπάρα.

Μια σχετικά νέα άφιξη στην ευρύτερη αθηναϊκή σκηνή των μπαρ είναι το υπέροχο Avra, το οποίο διανύει το 4ο έτος λειτουργίας του, φιλοξενούμενο στο μαγικό ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace. Η προσδοκία για λυτρωτική θέα στη θάλασσα που δημιουργεί η τοποθεσία, επαληθεύεται σε κάθε σημείο του μπαρ αλλά και του περιβάλλοντος lounge.

Γαλήνιο την ημέρα αλλά και παιχνιδιάρικο τη νύχτα, σοφιστικέ αλλά και σύγχρονο στην αισθητική του, πολυτελές και comfort, μπορεί να σε κάνει θαμώνα του.

Το μενού στο σύνολό του μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη και γούστο του επισκέπτη με μια άκρως ενημε- ρωμένη λίστα αποσταγμάτων και κρασιών. Η εμπειρία συμπληρώνεται με επιλογές φαγητού και φυσικά με τη signature cocktail list, η οποία εναλλάσσεται συνεχώς. Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις συνταγές, ακόμα και των κλασικών cocktails, είναι η εποχικότητα και η εφαρμογή της βιωσιμότητας.

Για τον Δεκέμβριο, η Manon Kapfer, η νέα bar manager, κυκλοφορεί ένα εορταστικό μενού, ενώ ήδη ετοιμάζει το νέο της μενού που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο με την έλευση του νέου χρόνου. Το μενού αυτό θα αποτελείται από 4 cocktails, έκαστο βασισμένο σε διαφορετικά εποχικά υλικά.

Το εορταστικό μενού είναι εμπνευσμένο από classic cocktails και αποτελεί φόρο τιμής στις παιδικές μας αναμνήσεις. Για να το πετύχει αυτό, ενεργοποιεί μνήμες διεγείροντας όλες τις αισθήσεις.

Η bar manager Manon Kapfer μοιράζεται με το Grape το νέο cocktail menu και μία από τις συνταγές της.
  • Avra eggnog με gingerbread, κάστανο και Metaxa

Εμπνευσμένο από το κλασικό βρετανικό eggnog, διεγείρει την όραση με τη γαρνιτούρα gingerbread μπισκότου.

  • Melomakarona Manhattan με ουίσκι, μέλι και γλυκά μπαχαρικά

Εμπνευσμένο από το Manhattan, διεγείρει τη γεύση με τα αρώματα μελομακάρονου.

  • Rum Collins με μανταρίνι και πευκοβελόνες

Εμπνευσμένο από το Rum Collins, διεγείρει την όσφρηση με το άρωμα Χριστουγέννων.

  • Christmas Kir με Crème de Vin Chaud και σαμπάνια

Εμπνευσμένο από το Kir Royale, διεγείρει τη γεύση και την όσφρηση με τα χαρακτηριστικά αρώματα του ζεστού κρασιού.

Christmas Kir

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CRÈME DE VIN CHAUD

Δείτε Επίσης
RISTORANTE LOCATELLI

  • 750 ml κόκκινο κρασί (ιδανικά Pinot Noir ή Ξινόμαυρο)
  • 22,5 γρ. γαρίφαλο
  • 15 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος 15 γρ. κανέλα
  • 550 γρ. ζάχαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ CRÈME DE VIN CHAUD

Αλέθουμε όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κρασί και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε, αφήνοντάς τα για 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε με φίλτρο καφέ. Σε ήπια φωτιά θερμαίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη που προσθέσαμε, χωρίς όμως να βράσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ CHRISTMAS KIR

Σε ένα ποτήρι τύπου flute σερβίρουμε 15 ml Crème de Vin Chaud και συμπληρώνουμε με σαμπάνια.

ΠΟΤΗΡΙ

Τύπου flute ή ποτήρι ροζέ σαμπάνιας

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Προαιρετική

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ