ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ Ο ΣΚΟΥΡΑΣ

Η ΠΟΠ ποικιλία Μοσχοφίλερο της Αρκαδίας έγινε πόλος έλξης για το Γιώργο Σκούρα, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Το Kτήμα Σκούρα απέκτησε νέες οινοποιητικές εγκαταστάσεις στο Ζευγολατειό Μαντινείας, στην καρδιά της ζώνης του αμπελώνα του Μοσχοφίλερου. Πρόκειται για εξαγορά παλαιότερης υφιστάμενης οινοποιητικής μονάδας στην οποία η εταιρεία πρόκειται γρήγορα να επενδύσει σε εκσυχρονισμό κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Η ποικιλία Μοσχοφίλερο οινοποιείται στο Κτήμα από το 1989 και αποτελεί βασική ποικιλία για την γκάμα των κρασιών της εταιρείας. Ειδικότερα, προσωπικά ο Γιώργος Σκούρας έχει συμβάλλει σε όλες τις προσπάθειες διάδοσης της ποικιλίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με κύρια αγορά, εκείνη της Βόρειας Αμερικής.

Σε συζήτηση που είχαμε με τον Γιώργο Σκούρα, μας ενημέρωσε ότι η μονάδα θα είναι λειτουργική για την τρέχουσα οινοποιητική χρονιά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, με βασικό στόχο την παραγωγή οίνων ΠΟΠ Μαντινεία. Όσον αφορά τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση που ναι μεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αναγκών σε ισχύ. Τέλος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της επένδυσης, αυτή προήλθε αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!