ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Τουλάχιστον εννέα οινοποιεία στην κοιλάδα Dry Creek Valley της Sonoma County εκκενώθηκαν την Κυριακή λόγω πυρκαγιάς που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Σε αλλα δεκατρία οινοποιεία οι αρχές έχουν ζητήσει από τους ανθρώπους να είναι έτοιμοι να τα εκκενώσουν αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα.
Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε Point Fire, είχε κάψει 5.000 στρέμματα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, και μόλις το 20% έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή με αμπελώνες Ζινφάντελ ηλικίας 100 ετών, ενώ προφανώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια και οινοποιεία. Ένας αχυρώνας καταστράφηκε, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες δομές. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες προσπαθούν να αναχαιτήσουν την πυρκαγιά από αέρος με πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα.
Στην περιοχή της Dry Creek Valley κινδυνεύουν κατοικίες, βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις, και χώροι αναψυχής. Ο αναπληρωτής αρχηγός της Cal Fire, Mike Wink, δήλωσε την ανησυχία του για την έκταση της καταστροφής
Τα οινοποιεία που εκκενώθηκαν είναι: Ferrari-Carano Vineyards & Winery, Bella Vineyards & Wine Caves, Capo Creek Winery, Martorana Family Winery, Michel-Schlumberger Wine Estate, Quivira Vineyards, Mounts Family Winery, A. Rafanelli Winery και Dutcher Crossing Winery.
Η εκπρόσωπος του Ferrari-Carano, Nora Feeley, δήλωσε: «Ευτυχώς η ομάδα, οι αμπελώνες και το οινοποιείο μας είναι ασφαλείς. Εκκενώσαμε χθες και ως προληπτικό μέτρο, θα παραμείνουμε κλειστοί έως την Τρίτη, 18 Ιουνίου».
Η κοιλάδα Dry Creek Valley έχει περισσότερα από 36.000 στρέμματα αμπελώνων που ανήκουν σε 150 διαφορετικούς αμπελοκαλλιεργητές και είναι γνωστή κυρίως για το Ζινφάντελ της.
Η κομητεία της Sonoma έχει δημιουργήσει κέντρα εκκένωσης σε δύο τοπικά λύκεια. Περισσότεροι από 300 κάτοικοι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ άλλοι 400 είναι υπό προειδοποίηση εκκένωσης που μπορεί να αναβαθμιστεί. Η παροχή ρεύματος στην περιοχή της πυρκαγιάς έχει διακοπεί. ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. Η Point Fire είναι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την κομητεία Sonoma από το 2016.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!