Η παραπάνω ερώτηση μπαίνει επάξια στο πάνθεον των «βαρετών και μη επιδεχόμενων απάντησης ερωτήσεων που δέχεται κατά ριπάς ένας Έλληνας Master of Wine».
Αρχικά να πω πως τις παραγράφους που θα βρείτε παρακάτω τις χρωστάω στον Λευτέρη Λαζάρου, τον τεράστιο Πειραιώτη σεφ του Βαρούλκου.
Well, it’s complicated – but just grab the bottle!
Ανοίξτε το μυαλό σας, βρε! Και δείξτε και λίγο σεβασμό!
Και δεν μιλάμε μόνο για Χριστούνεννα και Πρωτοχρονιά
Και ναι, σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει, τα κρασιά αναπνέουν.
O πάντα απολαυστικός Κωνσταντίνος Λαζαράκης, εξηγεί γιατί πρέπει όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να φεύγουν με μία φιάλη ελληνικού κρασιού.
«Πώς το βλέπεις; Θα ασχοληθεί ο γιος σας με το κρασί;» Είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση που δέχεται ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, MW.
Aς βρούμε πρώτα τι θα πει ακριβό κρασί. Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.
Ένας φίλος μου που έχει σπουδάσει οικονομολόγος μού έχει πει κάτι που με βοηθά πολύ σε συγκεκριμένες καταστάσεις. «Οι τιμές θα τακτοποιήσουν τα πάντα! Αλλά και η αγορά θα τακτοποιήσει τις τιμές».
Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος του μαθήματος που μου έδωσε η Μαρία Δρουμπάνη, με άσχετη αφορμή και στα καλά καθούμενα.