ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Το Ιόνιο με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα καταπράσινα τοπία είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Ελλάδα. Τα νησιά προσφέρουν πολλές επιλογές για διαμονή και διασκέδαση ανάλογα με τις προτιμήσεις του επισκέπτη. Η γαστρονομία και το κρασί είναι ένα μοναδικό μονοπάτι απόλαυσης και σε πολλές περιπτώσεις οι γεύσεις και οι ιστορίες τους, θα σας οδηγήσουν σε κρυμμένους θησαυρούς.

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα NEXT BIG THING για το ελληνικό κρασί. Ποιοτικά κρασιά, καταπληκτική τοπική γαστρονομία βασισμένη σε αυθεντικές πρώτες ύλες, υπέροχα boutique οινοποιεία, μοναδικές παραλίες, γραφικά χωριά.

H μαγική μπλε σπηλιά η αγαπημένη τόσο των τουριστών, όσο και των ντόπιων.

Το τέλειο μέρος για τον ψαγμένο επισκέπτη που αναζητά κάτι διαφορετικό από τα πολυσύχναστα τουριστικά μέρη. Ο οινοτουρισμός στην Κεφαλονιά αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και ενώ τα περισσότερα νησιά του Ιονίου προσελκύουν τον μαζικό τουρισμό, στην Κεφαλονιά υπάρχουν πολλές επιλογές για εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν τη γαστρονομία και τα κρασιά της.

Κάθε χρόνο ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα οινοποιεία αυξάνεται. Σε εκείνους που επιλέγουν να επισκεφθούν τα μικρά οινοποιεία του νησιού προσφέρονται πολλές διαφορετικές επιλογές. Ξεναγήσεις στους αμπελώνες, τους χώρους παραγωγής και τα κελάρια παλαίωσης των κρασιών. Έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά, που προέρχονται, κυρίως από τις μοναδικές τοπικές ποικιλίες. Τα οινοποιεία προσαρμόζουν τις εμπειρίες στα μέτρα του επισκέπτη και προσφέρουν γευσιγνωσίες και γεύματα.

Στο νησί υπάρχουν έξι οινοποιεία που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Οινοποιιών της Κεφαλονιάς και με τις συνέργειες τους καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να κάνουν γνωστά τα κρασιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οργανώνουν από κοινού οινικά events, συμμετέχουν σε εκθέσεις και δείχνουν εξωστρέφεια.

Ορεάλιος Γη

Το μεγαλύτερο οινοποιείο του νησιού, η Ορεάλιος Γη, βρίσκεται στο χωριό Ομαλά, στην καρδιά της ζώνης της Ρομπόλας. Η Ρομπόλα είναι το σταφύλι που κυριαρχεί, και σε αυτή οφείλεται η οινική ιστορία της Κεφαλονιάς. Στην ΠΟΠ ζώνη της Ρομπόλας, στις πλαγιές και τα οροπέδια του Αίνου, καλλιεργούνται περίπου 1800 στρέμματα με αμπέλια. Οι περισσότεροι καλλιεργητές δίνουν τα σταφύλια τους στον Συνεταιρισμό. Ιδρύθηκε το 1982, σήμερα αριθμεί περίπου 300 μέλη και πλέον το όνομα του οινοποιείου άλλαξε. Έτσι τα κρασιά κυκλοφορούν κάτω από τον νέο brand «Ορεάλιος Γη». Οι διαφορετικές εκδοχές της Ρομπόλας που κυριαρχούν στο portfolio, συμπληρώνονται με κρασιά από Βοστιλίδι, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Μοσχάτο. Περίπου 70.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το οινοποιείο και δοκιμάζουν τα κρασιά. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Γεράσιμο και είναι επισκέψιμες για το κοινό όλο τον χρόνο είναι σύγχρονες και περιλαμβάνουν επισκέψιμους χώρους όπου γίνονται γευσιγνωσίες και πωλητήριο. 

Οινοποιείο Gentilini 

Γευσιγνωσία στο φιλόξενο Gentillini.

Είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία που επένδυσαν από την αρχή με σοβαρότητα στο κομμάτι του οινοτουρισμού. Από το 1997 είναι επισκέψιμο και παράγει ποιοτικά κρασιά που έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη την τρίτη θέση που πήρε στα 50 Great Greek Wines το ερυθρό Iri’s Vineyard. Μια φρέσκια Μαυροδάφνη που ονομάζεται έτσι από το όνομα της κόρης του Πέτρου Μαρκαντωνάτου και της Μαριάννας Κοσμετάτου ιδιοκτήτες του οινοποιείου Gentilini. Και εδώ πρωταγωνίστρια είναι η Ρομπόλα που παράγεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αφιερώνεται και στη δεύτερη πιο σημαντική ποικιλία του νησιού, τη Μαυροδάφνη. Η γκάμα των κρασιών καλύπτει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών από απλές εκδοχές, μέχρι premium κρασιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κλείσουν» την επίσκεψή τους απευθείας, μέσω του site του οινοποιείου που βρίσκεται στις Μηνιές, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Οινοποιείο Πετρακόπουλου

Ο Νίκος Πετρακόπουλος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση της παραγωγής κρασιού στα Θηράμονα, ένα μικρό γραφικό χωριό στο νότο της Κεφαλονιάς. Η ιστορία αρχίζει περίπου το 1500 και φτάνει μέχρι σήμερα. Με στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με την Κική Σιαμέλη που έχει τον ρόλο της οινολόγου και οινοποιού. Βιολογική καλλιέργεια, φροντίδα και τρύγος του αμπελιού χειρωνακτικά, ήπιες μέθοδοι οινοποίησης με όσο λιγότερες παρεμβάσεις γίνεται, είναι τα κύρια σημεία στα οποία εστιάζει η προσπάθειά τους. Τα κρασιά, κυρίως από Ρομπόλα, Ζακυνθινό, Μοσχάτο, Τσαούσι και Μαυροδάφνη έχουν χαρακτήρα και εκφράζουν τον τόπο που καλλιεργήθηκαν τα σταφύλια. Κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ενώ στο οινοποιείο και στο e-shop υπάρχουν προς διάθεση και φιάλες από παλιές σοδειές. Η γευσιγνωσία μπορεί να γίνει στo οινοποιείο ή να οργανωθεί κάτω από τον ίσκιο της ελιάς, στα αμπέλια που βρίσκονται στα Ζακυνθινά. Σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο, η περιοχή ονομάστηκε έτσι γιατί «βλέπει» τη Ζάκυνθο, και αναμφισβήτητα έτσι όπως κρέμεται στην άκρη του γκρεμού είναι από τα πιο όμορφα οινοπέδια του νησιού.

Sarris Wines

Ο Πάνος Σαρρής έχει καταφέρει να κάνει το όνομα του γνωστό κυρίως λόγω του ιδιαίτερου στυλ που έχει υιοθετήσει. Προσεγμένη καλλιέργεια που δίνει ζωντανό φρούτο και ήπιες έως ελάχιστες παρεμβάσεις στην οινοποίηση. Χρησιμοποιεί αυτόχθονες ζύμες, για την ωρίμανση επιλέγει μεγάλα και χρησιμοποιημένα βαρέλια με τα κρασιά να εμφιαλώνονται αφιλτράριστα. Στόχος είναι η καθαρή έκφραση του terroir της περιοχής αλλά και η ξεχωριστή δυναμική της κάθε τοπικής ποικιλίας. Ρομπόλα, Βοστιλίδι και Μαυροδάφνη βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας. Ο Σαρρής που ήταν διακεκριμένος σομελιέ πριν ασχοληθεί με την παραγωγή κρασιού έχει επενδύσει σημαντικά στο κομμάτι του οινοτουρισμού. Το επισκέψιμο οινοποιείο βρίσκεται πολύ κοντά στην Άβυθο μια μικρή παραλία στον νότο του νησιού. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής δεν είναι μεγάλες, αλλά η θέση και η θέα προς τη θάλασσα κάνουν την εμπειρία της γευσιγνωσίας ξεχωριστή. Μια μεγάλη σκιασμένη βεράντα με οργανωμενες υποδομές είναι ο χώρος της δοκιμής των κρασιών και της ενημέρωσης των επισκεπτών για το project. Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω, η επίσκεψη στην οικογενειακή ταβέρνα που απέχει λίγα μέτρα από το οινοποιείο επιβάλλεται. Παραδοσιακή κεφαλονίτικη κουζίνα με έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, πιάτα που δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για να απολαύσει κανείς τα κρασιά του οινοποιείου.

Οινοποιείο Σκλάβου

Ο ταλαντούχος οινοποιός Ευρυβιάδης Σκλάβος δοκιμάζει τα κρασιά του στην Κεφαλονιά.

Από τους πρωτεργάτες του κινήματος των κρασιών ήπιας οινοποίησης στην Ελλάδα, ο Ευρυβιάδης Σκλάβος έχει γίνει γνωστός για τις ιδιαίτερες οινικές του προσεγγίσεις εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Πιστός στις αρχές της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, ο οινοποιός φροντίζει τα αυτόριζα αμπέλια του. Βρίσκονται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας, στην περιοχή της Πάλλης. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι πολύ χαμηλές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 400 κιλά το στρέμμα. Η παραγωγή φυσικών κρασιών και ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον είναι τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφικής προσέγγισης του Σκλάβου στο κρασί. Επιλεγμένα αμπελοτόπια που βρίσκονται μέσα στη ζώνη ΠΟΠ της Ρομπόλας, στην περιοχή Λακομάτια δίνουν την πρώτη ύλη για τις ιδιαίτερες Ρομπόλες που προέρχονται από δύσκολα ασβεστολιθικά εδάφη σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων. Πέρα από τις καθαρές εκφράσεις των ποικιλιών, που προκύπτουν από τις κλασικές μεθόδους οινοποίησης, υπάρχουν και τρία ιδιαίτερα μονοποικιλιακά κρασιά. Μοσχάτο, Βοστιλίδι και Ζακυνθινό στις orange εκδοχές τους ζυμώνουν με τα στέμφυλα σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Το κομμάτι του επισκέψιμου στελεχώνεται από καταρτισμένο προσωπικό και η γευστική δοκιμή των κρασιών δίνει μία πλήρη εικόνα για το στυλ των κρασιών ήπιας και φυσικής οινοποίησης.

Κτήμα Χαριτάτου

Στα Κλαδάτα, σε μια έκταση 120 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ένα αρχοντικό «αγροτόσπιτο» του 19ου αιώνα, αμπέλια, δάση, λίμνες, καλλιέργειες, φυτά και ζώα, δημιουργείται ένα παραμυθένιο σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται μια οινοτουριστική εμπειρία Η Ιωάννα Χαριτάτου και τα δύο αδέρφια της, ο Κωνσταντίνος και ο Χαρίτος έχουν ρίζες στην περιοχή που φτάνουν πίσω στον 14ο αιώνα. Τα τελευταία χρόνια αναβίωσαν τον αμπελώνα που καταλαμβάνει έκταση 45 στρεμμάτων, καλλιεργούν με βιολογικές μεθόδους και παράγουν κρασί από κεφαλονίτικες ποικιλίες. Μοσχάτο, Μαυροδάφνη και Βοστιλίδι. Μικρή γκάμα, με επτά ετικέτες, μικρές παραγωγές με κάθε φιάλη να περιέχει εκτός από τις γεύσεις ή τα αρώματα των σταφυλιών και την αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο τους. Άνθρωποι ανοιχτόκαρδοι,με ευγένεια,δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι του οινοτουρισμού. Η παλιά αγροικία θα μπορούσε να είναι μουσείο που απεικονίζει τον τρόπο ζωής στο νησί πριν από ένα ή ενάμιση αιώνα. Είναι επισκέψιμη και η ξενάγηση σε αυτή είναι αξέχαστη εμπειρία. Ανάλογα με τον χρόνο και τη διάθεση των επισκεπτών, οργανώνονται βόλτες στο Κτήμα αλλά και γεύματα ή δείπνα με χαρακτηριστικά πιάτα της κεφαλονίτικης κουζίνας όπως το κουνέλι ή η κρεατόπιτα. Σερβίρονται στην εξωτερική τραπεζαρία συνοδευόμενα από τα κρασιά του Κτήματος και από τις ιστορίες που αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο οι Χαριτάτοι.

email: haritatosvineyards@gmail.com

Παραλίες της Κεφαλονιάς

Η Κεφαλονιά είναι γεμάτη νεραντζιές, βελανιδιές και κυπαρίσσια που δημιουργούν έναν καταπράσινο θόλο πάνω από το νησί, είναι επίσης γνωστή για τα γοητευτικά παραθαλάσσια χωριά του Φισκάρδου και της Άσσου και για την ασύγκριτη γοητεία του Σπηλαίου Μελισσάνης. Πρώτα όμως, ας μιλήσουμε για τις παραλίες: η Κεφαλονιά φημίζεται για τις πολλές εκπληκτικές παραλίες της, αλλά αν προγραμματίζετε να τις εξερευνήσετε όλες, προετοιμαστείτε για αρκετή οδήγηση. Για να σας βοηθήσουμε, ακολουθούν πέντε προτάσεις για τις καλοκαιρινές σας αναρτήσεις στο Instagram!
Καταπληκτικά ελληνικά γαλαζοπράσινα νερά.

Το μοναδικό μπλε του Ιονίου, στην παραλία του Μύρτου.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ Η Σταρ

Τα βαθιά, τιρκουάζ νερά και τα λεία, λευκά βότσαλα αποτελούν μέρος ενός ξεχωριστού σκηνικού. Ενώ ένα μικρό τμήμα της παραλίας διαθέτει υποδομές και υπηρεσίες, το υπόλοιπο παραμένει ανέγγιχτο, τέλειο για όσους επιθυμούν απομόνωση. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, λάβετε υπόψη ότι τα νερά βαθαίνουν απότομα. Φροντίστε να μείνετε για το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και σημειώστε ότι ο οικισμός της Άσσου βρίσκεται κοντά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΝΟΙ Η Εναλλακτική

Κάποιοι πιστεύουν ότι η παραλία Πετανοί είναι ακόμα καλύτερη από τον Μύρτο. Οι απότομοι γκρεμοί καταλήγουν σε νερά που παίζουν με αντανακλάσεις του μπλε και του πράσινου. Μην ξεχάσετε να φέρετε τον εξοπλισμό σας για καταδύσεις στο βυθό. Μια πλευρά της παραλίας διαθέτει ξαπλώστρες και εστιατόρια, ενώ η άλλη προσφέρει μια πιο αυθεντική εμπειρία στην παραλία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΙ Η Κόκκινη

Η παραλία Ξι στη χερσόνησο Παλική είναι ένας γοητευτικός προορισμός. Το μοναδικό κόκκινο χρώμα της άμμου και τα ζεστά, ήρεμα νερά την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι επίσης γνωστή για τον άργιλό της, με τους επισκέπτες να απλώνουν τον ορυκτό πλούτο στο δέρμα τους για μια φυσική και αναζωογονητική θεραπεία spa. Η παραλία παρέχει πολλές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, και υπάρχουν πολλά θαλάσσια σπορ διαθέσιμα για τους λάτρεις της περιπέτειας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑ Η Ατέλειωτη άμμος

Η παραλία Σκάλα, στην ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς, είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού, εκτείνεται σε μήκος κοντά στα 3χλμ με χρυσαφένια άμμο και τιρκουάζ νερά. Η παραλία περιστοιχίζεται από ένα υπέροχο πευκοδάσος και έχει παραλιακό πεζόδρομο, ιδανικό για περίπατο ή τζόκινγκ. Η Σκάλα προσφέρει πολλές ανέσεις, όπως beach bar, καφετέριες και εστιατόρια, καθώς και πολλά θαλάσσια σπορ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΚΟ ΛΑΓΚΑΔΙ Η Μυστική

Το Κακό Λαγκάδι είναι ένα μικρό αγκυροβόλι κρυμμένο ανάμεσα σε απότομους βράχους με βλάστηση, με ήρεμα γαλανά νερά και βότσαλα στην ακτή, με φυσική σκιά από τους βράχους στη μία πλευρά. Παρόλο που απαιτεί κάποια προσπάθεια για να φτάσετε εδώ, οι επισκέπτες ανταμείβονται από τα καταπληκτικά τιρκουάζ νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα και μια εντυπωσιακή σπηλιά στην άκρη της παραλίας. Είναι ένα κρυμμένο μυστικό που προσελκύει όσους εκτιμούν ανέγγιχτες τοποθεσίες.

Ζάκυνθος 

Στη Ζάκυνθο οι επιλογές για οινοτουρισμό είναι περιορισμένες, αλλά ποιοτικές. Ένας κύκλος στο κέντρο του νησιού, περικλείει στην ουσία την κύρια αμπελουργική ζώνη.
Το παραδοσιακό κρασί είναι η λευκή Βερντέα, που παράγεται μόνο στον αμπελώνα της Ζακύνθου. Οι κύριες ποικιλίες που συμμετέχουν στην παραγωγή της Βερντέας είναι το Σκιαδόπουλο, ο Παύλος, η Ρομπόλα, το Βοστυλίδι και ο Αυγουστιάτης.
Όλα τα οινοποιεία της Ζακύνθου παράγουν Βερντέα ενώ στα ερυθρά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής είναι ο Αυγουστιάτης. Οι οινοποιοί στρέφονται όλο και περισσότερο σε κρασιά ήπιας παρέμβασης, με σταφύλια από οργανικές καλλιέργειες.

Η διάσημη και πολυφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου.

Κτήμα Γράμψα

Αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας, με γνώση και αγάπη για το κρασί και τον τόπο που παράγεται, το Κτήμα Γράμψα ξεχωρίζει για την ποιότητα των κρασιών του. Οι άνθρωποι εδώ, δίνουν βάση στις τοπικές ποικιλίες όπως το Βοστυλίδι, ο Παύλος και ο Αυγουστιάτης. Από τις ετικέτες του κτήματος ξεχωρίζει η Βερντέα, που παλαιώνει για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια και είναι χαρμάνι από Σκιαδόπουλο, Βοστυλίδι, Ρομπόλα και Παύλο. 

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και στο χώρο του λειτουργεί ένα εξαιρετικό εστιατόριο. Καλό είναι να κάνετε κράτηση για το γεύμα ή το δείπνο σας ενώ συνίσταται να κλείσετε ραντεβού για την ξενάγηση και τη γευσιγνωσία.

Δείτε Επίσης
PRIORAT

Οινοποιείο Οινόλπη

Το οινοποιείο Οινόλπη ιδρύθηκε το 2000 από τους οινολόγους, Τιμόθεο Χριστόφορο και Χριστίνα-Μαρία Λευτάκη. Καλλιεργούν συνολικά 170 στρέμματα αμπελώνα με αυτόριζα κλήματα από τις τοπικές ποικιλίες Σκιαδόπουλο, Βοστυλίδι, Αυγουστιάτη, Κατσακούλια και Κουτσουμπέλι. Επίσης καλλιεργούν την μαύρη Ζακυνθινή σταφίδας που για πολλά χρόνια αποτελούσε τη βασική πηγή εισοδήματος για τους Ζακυνθινούς. 

Είναι επισκέψιμο για ξενάγηση και γευσιγνωσία ενώ μπορεί να οργανωθεί δείπνο, κατόπιν συνεννόησης. 

Οινοποιείο Σολωμού

Η οικογένεια Σολωμού φτιάχνει κρασί στη Ζάκυνθο από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το σύγχρονο οινοποιείο βρίσκεται στους πρόποδες του Ενετικoύ Κάστρου της Ζακύνθου. Τα περισσότερα αμπέλια είναι παλιά, αυτόριζα και  ξηρικά, σε διαφορετικές περιοχές, πεδινές και ημιορεινές.  Οι ποικιλίες που οινοποιούνται είναι κυρίως Αυγουστιάτης, το Βοστιλίδι, Παύλος, Σκιαδόπουλο, Ρομπόλα, Μοσχάτο, Βιολεντό και η Μαύρη Ρομπόλα. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού. 

 • Οινοποιείο Σολωμού
 • Τηλ: +30 26950 27700
 • email: solomosestate@gmail.com
 • www.facebook.com/solomoswines

Κτήμα Γκούμα

Το κτήμα Γκούμα έχει ιστορία από το 1780. Σήμερα οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ιδιαίτερη ξενάγηση από την ίδια την οικογένεια, στο κτήμα και τον αμπελώνα αλλά και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του οινοποιείου, στα αναπαλαιωμένα κτίρια του 19ου αιώνα. Εκεί εκτός από το κρασί και τη γευσιγνωσία, θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το κρασί με την τέχνη και να επισκεφθούν και την έκθεση με εικόνες και αγιογραφίες του σημερινού ιδιοκτήτη Γιάννη Γιατρά- Γκούμα. 

Κέρκυρα

Το βορειότερο νησί του Ιονίου έχει παράδοση χιλιάδων ετών στην παραγωγή κρασιού. Τα περισσότερα αμπέλια είναι παλιά, ξηρικά και αυτόριζα, καθώς η φυλλοξήρα δεν πέρασε ποτέ στο νησί. 

Θέα από ψηλά της Παλιάς Πόλης στην Κέρκυρα.

Κτήμα Θεοτόκη

Η οικογένεια Θεοτόκη, είναι μία από τις ιστορικότερες οικογένειες της Ελλάδας, με μεγάλη συμμετοχή στα κοινά. Ο Γεώργιος Θεοτόκης διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της χώρας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε τη δεκαετία του ‘50, ο Ιωάννης Θεοτόκης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη του Κτήματος.

Το κτήμα της οικογένειας βρίσκεται πλέον στα χέρια της πέμπτης γενιάς. Είναι στη θέση “Λιβάδι Ρόπα” και φτάνει σε έκταση τα 1.200 στρέμματα, από τα οποία τα 55 είναι ο πιστοποιημένος από το 2016 βιολογικός αμπελώνας. Eνώ τα ελαιόδεντρα, τα πεύκα και τα βοσκοτόπια για τα ζώα καλύπτουν την υπόλοιπη έκταση. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως Ρομπόλα, Κακοτρύγης, Βαρτζαμί, Σκοπελίτικο, Syrah και Cabernet Sauvignon. Στο Κτήμα προσφέρεται δυνατότητα ξενάγησης που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο μουσείο με κειμήλια της οικογένειες και γευσιγνωσία των κρασιών. Η on line κράτηση, ή η επικοινωνία κρίνεται απαραίτητη για το ραντεβού σας. Το Κτήμα Θεοτόκη είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που προσφέρουν τη δυνατότητα διαμονής. 

 • Κτήμα Θεοτόκη
 • Τηλέφωνο:+30.6945.593016 & +30.6949.691358
 • Email:info@theotoky.com 
 • www.theotoky.com/

Pontilio Winery 

Ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2014 κοντά στην Λευκίμμη της Κέρκυρας. Η λέξη pontilio έχει ιταλική προέλευση αλλά χρησιμοποιείται και στην τοπική διάλεκτο και σημαίνει «πείσμα». Περιγράφει την επίμονη προσπάθεια της οικογένειας να δημιουργήσει ποιοτικά κρασιά, κόντρα στο ρεύμα για εύκολης κατανάλωσης προϊόντα. Ασχολούνται αποκλειστικά με τις γηγενείς ποικιλίες και καλλιεργούν αμπέλια με Σκοπελίτικο και Κακοκτρύγη. Το μικρό οινοποιείο είναι επισκέψιμο και οι δοκιμές οργανώνονται τόσο στους χώρους γευσιγνωσίας όσο και σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και μέσα στο αμπέλι. 

 • Pontiglio Winery
 • Τηλέφωνο: +30 26620-22866, +30 697 97 66 006
 • email: info@pontiglio.gr
 • www.pontiglio.gr 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!