ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η 31η Αυγούστου ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας για το οινοποιείο της Boutari στη Σαντορίνη. Μετά από μία μακρά ιστορία 35 ετών, παύει να λειτουργεί πλέον τόσο ως βιομηχανικός χώρος παραγωγής αλλά και ως επισκέψιμος χώρος με ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες.

Η επίσημη θέση της εταιρείας όπως εκφράστηκε στο Grape Βusiness όταν τους ζητήσαμε να σχολιάσουν την είδηση ήταν ότι: «οι κτιριακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν το οινοποιείο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης έχουν πουληθεί, αλλά
η οινική παρουσία της εταιρείας Boutari στο νησί δεν διακόπτεται και θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδος για τα οποία η Σαντορίνη αποτελεί πάγια πόλο έλξης, φαίνεται να εξέφρασαν ενδιαφέρον για το οινοποιείο Boutari, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επί του παρόντος η πώληση του σε κάποιο από αυτά. Η Boutari Wineries ανήκει στην εταιρεία «Ελληνικά Οινοποιεία» και σήμερα είναι μέλος του Ομίλου Sterner Stenhus των αδερφών Γεωργιάδη.

Η προσπάθεια της οικογένειας Μπουτάρη, σε συνεργασία με αμπελουργούς και οινολόγους της οινοποιίας Μπουτάρη ξεκίνησε με την οινική εξερεύνηση της Σαντορίνης στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο πρώτος τρύγος στο οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης έγινε το 1989. Η συμβολή του στην οινική
ανάπτυξη της Σαντορίνης είναι πολύ μεγάλη και η παρουσία της εταιρείας Μπουτάρη επέδρασε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη του αμπελώνα και των κρασιών της Σαντορίνης. Πολλοί από τους οινοποιούς του νησιού ξεκίνησαν να οινοποιούν στο οινοποιείο Μπουτάρη πριν αποφασίσουν να κάνουν τα δικά τους βήματα. Στην κορυφή αυτής της λίστας ξεχωρίζουν τα ονόματα του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του αείμνηστου Χαρίδημου Χατζηδάκη.

Δείτε Επίσης
LAST SERVICE

Το οινοποιείο Μπουτάρη στην Σαντορίνη ήταν το πρώτο οινοποιείο που προσέφερε ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές αλλά και προβολές σινεμά και εκθέσεις τέχνης στον εντυπωσιακό άσπρο θόλο του που έχει ψηφιστεί σαν ένα από τα 10 σημαντικότερα αρχιτεκτονικά οινικά κτίρια του κόσμου, ενώ το ίδιο το οινοποιείο είχε βραβευτεί για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!