ΝΕΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΜΕΛΗ 

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από την επαφή μας με το Κτήμα Σεμέλη, που τον τελευταίο καιρό προχωρά σε νέες δράσεις.

Τις πληροφορίες μας έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του κτήματος Ηλίας Κωνσταντόπουλος. Το κλείσιμο του 2023 βρήκε το Κτήμα Σεμέλη στο ιστορικό υψηλό των 6,2 εκ. ευρώ, (+23% από το 2022), ενώ προσβλέπει στον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης και για το 2024 που θα οδηγήσει την εταιρεία στην επίτευξη στόχου 7,2 εκ. ευρώ. Εκτός από την κατασκευή του νέου οινοποιείου στην περιοχή της Νεστάνης, για το οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια, το Κτήμα Σεμέλη θα παρουσιάσει στην αγορά τρία νέα προϊόντα που θα συνεισφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

O εντυπωσιακός χώρος των δοκιμών

Το “πιο έτοιμο” είναι το “Κτήμα Σεμέλη”, ένα κόκκινο κρασί, το οποίο θα είναι ένα blend από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες που φύονται στους όμορους με το οινοποιείο αμπελώνες. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει τις ποικιλίες του κρασιού, όχι όμως και την αναλογία τους. Πρόκειται για ένα προϊόν που θα ενταχθεί στην premium κατηγορία με προτεινόμενη λιανική κοντά στα 35 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Φεβρουάριο με στόχο κάβες και αγορά HORECA.

Το δεύτερο προϊόν είναι το “Espera”, το πρώτο γλυκό κρασί με βάση το Αγιωργίτικο που δημιουργεί το Κτήμα Σεμέλη. Το συγκεκριμένο προϊόν, είναι λιαστό από τον τρύγο του 2021, ενώ έχει μείνει 2 χρόνια σε βαρέλι και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη ποσότητα σε φιάλη των 500 ml. Τέλος, στην αγορά θα κυκλοφορήσει και ένα κρασί με μειωμένο αλκοόλ. Σύμφωνα με τον Ηλία Κωνσταντόπουλο, πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς παρόμοια κρασιά που κυκλοφορούν είναι εισαγόμενα.

Η εντυπωσιακή θέα από ψηλά

Το Κτήμα Σεμέλη σκοπεύει να μπει δυνατά στην αγορά με το συγκεκριμένο προϊόν πιστεύοντας ότι θα δώσει λύση σε υπάρχοντες καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν το κρασί τους σε κάθε περίσταση, καθώς και να προσελκύσει νέους καταναλωτές στην κατηγορία.

Το νέο οινοποιείο θα “ντυθεί” στα λευκά

Βασικός στόχος του νέου οινοποιείου είναι να επικεντρωθεί στην παραγωγή λευκών κρασιών. Πρόκειται για μια επένδυση κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 1,4 είναι ίδια κεφάλαια. Το νέο οινοποιείο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024.

Ο νέος ανακαινισμένος πρόσφατα χώρος του οινοποιείου

Το Μοσχοφίλερο θα είναι η κύρια ποικιλία που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα περισσότερα προϊόντα, ενώ με τον τρόπο αυτό η Σεμέλη θα διευρύνει την παρουσία της στα λευκά κρασιά, τα οποία έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Αν και το οινοποιείο θα έχει εξαρχής υποδομές για να είναι επισκέψιμο, αυτό δε θα συμβεί από την πρώτη φάση λειτουργίας του.

Δείτε Επίσης
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο δύσκολος φετινός τρύγος θα φέρει αυξήσεις τιμών

Κατά γενική σχεδόν ομολογία των παραγωγών, ο φετινός τρύγος ήταν δύσκολος, γεγονός που οδήγησε σε μικρότερες ποσότητες και επομένως αύξηση της τιμής αγοράς του σταφυλιού. Το αναμενόμενο είναι να δούμε και αύξηση στην τιμή του κρασιού, η οποία σύμφωνα με τον Ηλία Κωνσταντόπουλο, θα είναι περισσότερο ορατή στις οικονομικές κατηγορίες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οινοποιεία που θα δουν ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά ή στις εξαγωγές, είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν ποσότητες κρασιού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πωλήσεις τους.Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!