Η Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη συμβολή της στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της ορεινής αμπελουργίας της Αιγιάλειας.
Η Michelin ανακοινώνει τη δημιουργία νέου προγράμματος διακρίσεων για κρασιά, σηματοδοτώντας την επέκτασή της πέρα από τη γαστρονομία και τη φιλοξενία.
Νέα μελέτη της Crealis Group: 9/10 καταναλωτές προτιμούν φιάλες με καψύλιο, τις οποίες αντιλαμβάνονται ως πιο ποιοτικές και premium.
Δύο ξεχωριστές προσωπικότητες του κρασιού ξεχωρίζουν στα βραβεία Decanter 2025: ο Nicolas Joly, θρυλικός υποστηρικτής της βιοδυναμικής αμπελουργίας, και η Wu Xiuyong, η νέα δύναμη του κινεζικού κρασιού από τη Ningxia.
Το Malvasia Festival Μονεμβασίας επιστρέφει 24–26 Οκτωβρίου 2025 ως γιορτή του ιστορικού κρασιού. Με wine tastings, πολιτιστικά δρώμενα, ξεναγήσεις στο κάστρο και εκδηλώσεις στην ίδια την πόλη, φέρνει το κοινό κοντά στο πλούσιο παρελθόν και τη μοναδική γεύση της Malvasia.
Το Φεστιβάλ του «Γαστρονόμου» ένωσε παραγωγούς, οινοποιούς και σεφ σε μια μεγάλη γιορτή ελληνικής γεύσης
Η ProWein αλλάζει όνομα και ταυτότητα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή. Από το 2026 ως ProWein Düsseldorf, η κορυφαία έκθεση οίνου και αποσταγμάτων υιοθετεί στρατηγική ανανέωσης με κεντρικό μότο το «Shape. Create. Elevate.» και στόχο τη βιωσιμότητα και τη διεθνή συνοχή.
Σε μια γευσιγνωσία με σπάνιες φιάλες Μπουτάρη, ηεμπειρία επιβεβαιώνει τη δύναμη της παλαίωσης και τη μοναδική κληρονομιά του κτήματος.
Το Château Lafleur, ένα από τα σημαντικότερα κτήματα του Bordeaux, ανακοίνωσε ότι από τον τρύγο του 2025 τα κρασιά του δεν θα φέρουν πλέον την ένδειξη Pomerol αλλά θα κυκλοφορούν ως Vin de France.
Στην Αλσατία ξεκίνησε ο πιο πρώιμος τρύγος όλων των εποχών.
Μετά την απογοητευτική σοδειά του 2024, οι Βρετανοί παραγωγοί ελπίζουν σε μια εξαιρετική χρονιά.

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!