ΑΝΟΙΞΗ, Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΡΟΖΕ

Κάθε χρόνο την Άνοιξη, τα ροζέ κρασιά κερδίζουν τις προτιμήσεις των οινόφιλων. Σε bar, wine bar και εστιατόρια οι πωλήσεις των ροζέ κρασιών εκτοξεύονται. Ελληνικά και εισαγόμενα, από τα πιο οικονομικά μέχρι τις ακριβότερες προτάσεις της κατηγορίας, αφρώδη, ήσυχα, ξηρά και γλυκά.

Στις εκθέσεις που έρχονται και είναι αφιερωμένες στα ροζέ, οι φίλοι του κρασιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγαημένες τους ετικέτες αλλά και να ανακαλύψουν νέες. Το 4th Rosé Grand Tasting@Thessaloniki είναι μία τέτοια έκθεση όπου οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερα από 100 κρασιά.  Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Όπως λένε οι διοργανωτές θα υπάρχουν κρασιά από αχνορόδινα, έως σομόν και τριανταφυλλένια, ροζέ κρασιά κάθε χρωματικής/αρωματικής/γευστικής ‘απόχρωσης’, από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένα του εξωτερικού, που θα περιμένουν επαγγελματίες και οινόφιλους,  ταξινομημένα σύμφωνα με την ποικιλιακή τους σύνθεση. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων και ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

Σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχει διαθέσιμη η λίστα των 115 ροζέ κρασιών ώστε να προετοιμαστεί όποιος θέλει να επισκεφθεί την έκθεση. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται δίπλα στη φιάλη έκθεσής του, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του, ενώ μια ολόκληρη ομάδα οινολόγων και εξειδικευμένων συνεργατών της Wine Plus που οργανώνει το 4th Rosé Grand Tasting@Thessaloniki, θα επιμελούνται τη σωστή λειτουργία της γευστικής δοκιμής.

Και οι επισκέπτες, επαγγελματίες και καταναλωτές, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να σερβίρουν μόνοι τους και να δοκιμάσουν με την ησυχία τους όλα τα ροζέ κρασιά που επιθυμούν, καθώς και να κρατήσουν σημειώσεις στο εύχρηστο WP wine notebook.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων: mini σεμινάρια του Wine Plus wine school, γευστικές αρμονίες ροζέ κρασιών & εδεσμάτων στο Θέατρο Γεύσης αλλά και κλήρωση ροζέ magnum!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Και στο Q&A θα βρεί κανείς όλα όσα θέλει να γνωρίζει για τη 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

INFO

Που: ξενοδοχείο Makedonia Palace,  Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 546 40

Δείτε Επίσης

Πότε: Δευτέρα 8 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας
• 14:00 – 16:30
• 17:00 – 19:30
• 20:00 – 22:30

Πως: Το εισιτήριο για κάθε χρονική περίοδο κοστίζει 8€ (φοιτητικό 6€).
Προαγορά εισιτηρίου μέσω της Viva.gr.
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτήριου στην υποδοχή της εκδήλωσης.
Για τους επαγγελματίες του κρασιού και της γαστρονομίας (Horeca, bars, wine bars), δηλαδή όσους έχουν άμεση και μόνιμη επαγγελματική σχέση με την παραγωγή, την εμπορία, το σέρβις ή την επικοινωνία του κρασιού, η είσοδος είναι δωρεάν με προεγγραφή ή με την επίδειξη της προσωπικής επαγγελματικής τους κάρτας.

Περισσότερες πληροφορίες: Wine Plus, info@wineplus.gr

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!