ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το ισπανικό πρόγραμμα ασφάλισης γεωργικών προϊόντων Agroseguro αναμένει ρεκόρ αποζημιώσεων για τους παραγωγούς κρασιού της χώρας φέτος. Την άνοιξη του 2023, τα αμπέλια επλήγησαν από παγετό, και αργότερα μέσα στο χρόνο ήρθε η ξηρασία και ακολούθησε το χαλάζι.. Οι ζημιές για τους οινοποιούς υπολογίζονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Agroseguro. Αύξηση περίπου 50% σε σχέση με πέρυσι – και αποτελεί το υψηλότερο ποσό από τότε που ιδρύθηκε το σύστημα ασφάλισης γεωργικών προϊόντων, δηλαδή από το 1978. Το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε ποτέ το Agroseguro για ζημιές στα αμπέλια ήταν 83,5 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Η ξηρασία και το χαλάζι δημιούργησαν “μια πολύ δύσκολη χρονιά”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Agroseguro, Aitor Moriyón, στο περιοδικό Decanter. “Αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τη μεγαλύτερη ξηρασία στην ιστορία της Ισπανίας και ένα πολύ δύσκολο Σεπτέμβριο με βροχή, αέρα και χαλάζι.” Σύμφωνα με τον Moriyón, η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε όλο και πιο αυστηρές συνθήκες για τους Ισπανούς οινοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιόδους πολύ έντονης ξηρασίας αλλά και χαλαζοπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Ο συνολικός όγκος αποζημιώσεων του Agroseguro για γεωργικές ζημίες αναμένεται να υπερβεί τα 970 εκατομμύρια Ευρώ φέτος και αυτό είναι το υψηλότερο ποσό αποζημίωσης στην ιστορία του συστήματος ασφάλισης.

Η Ισπανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στον κόσμο μετά τη Γαλλία και την Ιταλία. Αναμένεται ότι η ισπανική σοδειά θα είναι 20% μικρότερη από πέρυσι, σύμφωνα με τον σύνδεσμο της βιομηχανίας Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha.

Δείτε Επίσης
FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!