ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΚΡΑΣΙ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας σε συνεργασία με το Wine Style.

Κρασί, το δώρο του Διονύσου!

Αλήθεια, ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση, με πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, που συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Mενού “Αρχαίων Γεύσεις”

Ορεκτικό
Χαρουπόψωμο με αρωματικές ελιές (μαντζουράνα και λίγο ξύδι) και μυττωτό (παρασκευή με διάφορα αρωματικά και τυρί από γίδινο και αγελαδινό γάλα)
Αριστοφάνης (5ος Αιώνας π.Χ Βάτραχοι)/ Αριστοφάνης (5ος Αιώνας π.Χ Ιππής 771)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Ξινόμαυρο ροζέ 2022

Πρώτο πιάτο
Κουρίδες με γλάσο από μέλι και φάβα (γαρίδες sautéed με fish sauce, μέλι, ελαιόλαδο και ρίγανη)
Αθηναίος Ναυκρατίτης ( τέλη 2ου Αιώνα, Αρχές 3ου Αιώνα μ.Χ, Δειπνοσοφισταί)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Μαλαγουζιά 2022

Σαλάτα
Δωρική σαλάτα (σπανάκι, ρόκα, πανσέτα, φρούτα ξερά με κρίθινο ντάκο και οξύμελι)
Ησίοδος (τέλη 8ου Αιώνα π.Χ, Έργα και Ημέραι)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Chardonnay 2022

Κυρίως πιάτο
Τσιπούρα ψημένη στο αλάτι (μέσα σε συκόφυλλο ή αμπελόφυλλο) με χόρτα (αλμύρα) και μυρωδικά (μαϊντανό, κρέμα σελινόριζας) σε ζωμό από κυδώνια και μύδια με μάραθο
Αριστοτέλης («Ιστορίαι περί ζώων», 592a)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Sauvignon Blanc 2022

Επιδόρπιο
(Άμης) Γαλατόπιτα με ακρόδρυα, μέλι και σουσάμι (ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα)
Αριστοφάνης (Πλ.999, Αντιφών έν «Δυσπράτω»1, Μένανδ. Έν «Ύποβολιμαίω»)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Μαλαγουζιά Όψιμου Τρύγου 2021

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens City Festival, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πληροφορίες

Πότε: Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2023

Πρόγραμμα: Ξενάγηση με θέμα την αρχαία διατροφή από τις 19:00 έως τις 20:00 και γεύμα στο εστιατόριο από τις 20:00 έως τις 22:00.

Πώς: τιμή 70 Ευρώ το άτομο, κράτηση: Viva.gr

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!