ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Συνολικά, 71 εστιατόρια βραβεύθηκαν από τον Οδηγό Michelin του 2024 για την Αργεντινή. Η πρωτεύσουσα Μπουένος Άιρες και η οινοπαραγωγική περιοχή της Μεντόζα τράβηξαν τα βλέμματα των επιθεωρητών του οδηγού. Το Aramburu, που βρίσκεται στην περιοχή Recoleta της πρωτεύουσας, πήρε με τη μία δύο αστέρια για την εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει και είναι δημιουργία του σεφ Gonzalo Aramburu που πρωταγωνιστεί στη κουζίνα του εδώ και 16 χρόνια. Ενδεικτικό της σημασίας του κρασιού στην γαστρονομική κουλτούρα της Αργεντινής είναι το γεγονός της βράβευσης εστιατορίων που λειτουργούν σε οινοποιεία.

Ο Gwendal Poullennec, διευθυντής των διεθνών οδηγών Michelin, έκανε λόγο για την υψηλή ποιότητα των σεφ, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς. “Οι επιθεωρητές μας εντυπωσιάστηκαν με το γεγονός ότι η Αργεντινή έχει πολλούς ταλαντούχους και ανοιχτόμυαλους σεφ – και πολλοί από αυτούς είναι αρκετά νέοι,” δήλωσε. Απόδειξη ήταν το γεγονός ότι από τα έξι εστιατόρια με ένα αστέρι, δύο είναι υπό τη διεύθυνση σεφ ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Στην πρωτεύουσα, το Trescha, που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο, κέρδισε το βραβείο Bib Gourmand για τη σχέση ποιότητας -τιμής, με τον 25χρονο Tomás Treschanski να κερδίζει και το Βραβείο Νέου Σεφ. Στη Μεντόζα, ο 30χρονος Augusto García του Zonda Cocina de Paisaje στο οινοποιείο Bodega Lagarde τιμά την τοπική παραγωγή σε τέσσερα μενού, καλλιεργώντας πολλά βότανα και λαχανικά στον βιολογικό κήπο του εστιατορίου.

Συνολικά, αξίζει να παρακολουθήσουμε και άλλα εστιατόρια που τα “τρέχουν” ταλαντούχοι μάγειρες κάτω των 35 ετών, όπως τα Mengano, Anafe, Reliquia, Chui, Niño Gordo, Na Num, Julia, Piedra Pasillo al Fondo, La Carnicería και Ácido στο Μπουένος Άιρες, καθώς και το Quimera Bistró στο Achaval Ferrer winery της Μεντόζα.
Στη Μεντόζα, το Casa Vigil έλαβε τόσο κόκκινο όσο και πράσινο αστέρι για την τοπική κουζίνα που προσφέρει μέσα σε ένα οινοποιείο, ενώ το Zonda Cocina de Paisaje απέσπασε ένα πολύτιμο πράσινο αστέρι για την προσέγγισή του στη βιωσιμότητα.

Άλλα εστιατόρια που βρίσκονται σε οινοποιεία και περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων του οδηγού Michelin, είναι το Angélica Cocina Maestra στην Catena Zapata, το 5 Suelos στην Familia Durigutti, το Osadía de Crear στη Susana Balbo Wines, το Fogón στη Lagarde, το Renacer, το Ruca Malen στο Luján de Cuyo, το Piedra Infinita στη Zuccardi στην Uco Valley, το Espacio Trapiche στη Maipú, καθώς και τα Abrasado στη Los Toneles και 1884 Francis Mallmann στην Escorihuela Gascón στη Godoy Cruz.

Δείτε Επίσης

Στο Μπουένος Άιρες, 52 εστιατόρια βραβεύτηκαν και κάποια είναι πολύ γνωστά. Το Parrilla Don Julio, έχει μία κάβα που φιλοξενεί 50.000 κρασιά και περισσότερες από 1.500 ετικέτες, απέσπασε τόσο πράσινο όσο και κόκκινο αστέριο. Ο wine director, Martín Bruno, έχει νικήσει στον εθνικό διαγωνισμό sommelier, κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Sommelier του οδηγού Michelin. Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης τα Roux, Sucre, Casa Cavia, Anchoíta και Crizia, με τα τελευταία δύο να αποσπούν πράσινα αστέρια.
Η Αργεντινή έγινε η πρώτη ισπανόφωνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που περιλαμβάνεται στον οδηγό Michelin.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!