ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ THESSALONIKI WINE SHOW

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης απέδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη του για το κρασί, με μαζική προσέλευση στο Thessaloniki Wine Show. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις ημέρες της έκθεσης και οι δύο ημέρες είχαν μεγάλη συμμετοχή και το πιο σημαντικό είναι ότι οι επισκέπτες αλλά και οι εκθέτες έμειναν με πολύ καλές εντυπώσεις. Για την έκθεση αυτή καθεαυτή, για την ποικιλία και την ποιότητα των κρασιών που παρουσιάστηκαν αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα.

Τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα 2 και 3 Απριλίου, το Περίπτερο των Εθνών στο χώρο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη πλημύρισε από κρασί, αλλά και από χιλιάδες φίλους και επαγγελματίες του κρασιού, από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Το μήνυμα ελήφθη

Στο ερώτημα αν το κρασί εξελίσσεται και προχωράει μέσα από τέτοιες οινικές εκδηλώσεις, απαντάει για την Wine Style που οργανώνει το Thessaloniki Wine Show, ο Στέφανος Κόγιας: “Ο απόηχος του γυαλιού από την τελευταία άδεια φιάλη κρασιού στον κάδο ανακύκλωσης, άφησε μια αίσθηση αισιοδοξίας, μια νότα που σε κάνει να ονειρευτείς ένα πιο δημιουργικό μέλλον για την πορεία του κρασιού στην Ελλάδα”.

Ποιοι ήταν οι επισκέπτες; Κυρίως νέοι άνθρωποι, σε μεγάλο ποσοστό κάτω των 25 χρόνων (το Thessaloniki Wine Show είναι αναμφισβήτητα η έκθεση με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας). Δείχνουν πρόθυμοι να γνωρίσουν το κρασί καλύτερα και σε βάθος, θέτοντας εύστοχες ερωτήσεις στους οινοποιούς και με τις γευσιγνωστικές σημειώσεις που κρατούσαν, το ενδιαφέρον που έδειχναν, στέλνουν ένα ευχάριστο μήνυμα συνέχειας για το κρασί και αυτό ήταν αναμφισβήτητα το πιο αισιόδοξο μήνυμα από όλα.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Επειδή όμως οι ήχοι, τα όνειρα και οι εικόνες ίσως να μην πείθουν, είναι οι αριθμοί που έρχονται να επιβεβαιώσουν όλο αυτό το συναίσθημα της ευφορίας και της αισιοδοξίας. Στο Thessaloniki Wine Show 2023 παραβρέθηκαν 4248 επισκέπτες από τους οποίους 1118 ήταν επαγγελματίες, 866 φοιτητές και 1907 οινόφιλοι, χωρίς να υπολογίζονται και οι επιπλέον 357 διαπιστευμένοι συνεργάτες των εκθετών. Τα 118 stands του Thessaloniki Wine Show 2023 ήταν sold out τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και μοιράστηκαν σε 132 διαφορετικά οινοποιεία και 9 επιλεγμένα προϊόντα πολυτελείας που σχετίζονται με την παραγωγή ή την κατανάλωση του κρασιού (Eclectic Selections).

Δείτε Επίσης
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PFC

Μελλοντικά σχέδια

  • Το Thessaloniki Wine Show έχει μια αέναη διάσταση και θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις 7 και 8 Απριλίου του 2024 που θα επιστρέψει με την τρίτη του έκδοση.
  • Σχεδιάζονται ήδη τα επόμενα Masterclasses για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
  • Food & Wine Experience εκδηλώσεις σε κορυφαία μουσεία των Αθηνών όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Γουλανδρή, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, και το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά και η Εθνική Πινακοθήκη για το μήνα Μάιο του 2023.
  • THESSALONIKI WINE SHELFIE 2023. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 θα φιλοξενηθούν 300 κρασιά αποκλειστικά από ελληνικά οινοποιεία και κυρίως από γηγενείς ποικιλίες. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται από ειδικό έντυπο με λεπτομερείς πληροφορίες για το στυλ, την ποικιλία, την προέλευση και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Τα κρασιά θα είναι τοποθετημένα και δομημένα έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει καλύτερα τις εκφράσεις και το δυναμικό της κάθε ποικιλίας.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!