Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο…
Έφυγε από την ζωή ο Λαρισαίος γιατρός και οινοποιός Δημήτρης Κατσαρός, σε ηλικία 79 ετών.
Ήταν ο ιδρυτής του Κτήματος Κατσαρού στην Κρανιά του Ολύμπου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας «Οι δρόμοι του κρασιού» και φεύγοντας από τη ζωή, αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό κρασί.
Ζωντάνεψε τον αμπελοοινικό πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής, όταν με την βοήθεια της γυναίκας του Στέλλας αποφάσισε να πειραματιστεί με την φύτευση διαφόρων ποικιλιών αμπελιού. Μετά από έρευνα και πειραματισμούς, έχοντας σαν στόχο την παραγωγή κρασιού εξαιρετικής ποιότητας φύτευσε αρχικά Cabernet Sauvignon και Μerlot. Το πρώτο κρασί φτιάχθηκε το 1987 και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 1989, σε 300 μόλις φιάλες.
Από τότε το Κτήμα Κατσαρού δεν σταμάτησε να εξελίσεται και να επενδύει στο αμπελουργικό και οινοποιητικό δυναμικό με προσεχτικά και σταθερά βήματα. Από το 2007 υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Ευριπίδης Κατσαρός.
Αρχική » ΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Παράλληλα με την αφοσίωσή του στο κρασί, τα τελευταία τριάντα χρόνια, συνέχισε την ιατρική του πρακτική, κοντά στους ασθενείς του στη Λάρισα αλλά και με τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.
Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα της Πηνελόπης Κατσάτου στο Κτήμα Κατσαρού.