ΕΦΥΓΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΙΚΟΥΝΗΣ

Ο Τάσος Πικούνης ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομά του με το House of Wine έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 19 Μαίου. Την ημέρα που στα οινοποιεία όλης της χώρας οι οινόφιλοι γιόρταζαν τις Ανοιχτές Πόρτες, ο κόσμος του κρασιού έγινε φτωχότερος.

Ο Τάσος Πικούνης αγάπησε το κρασί όσο λίγοι και έδωσε όλο του το «είναι» για να το αναδείξει μέσα από πολλές και διαφορετικές προσσεγγίσεις.
Ίδρυσε το 2009 μαζί με τον γιο του Μιχάλη, το House of Wine, την πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική κάβα στη χώρα μας. Οργάνωσε αμέτρητα tasting από τα πιο απλά καθημερινά κρασιά μέχρι τις παγκόσμιες εμβληματικές ετικέτες. Έγραφε συνέχεια για το κρασί.

 

Ο Τάσος Πικούνης στην κάβα του House of Wine. Photo © Γιώργος Καπλανίδης

Για πάνω από 15 χρόνια δεν σταμάτησε να μιλάει και να γράφει, απλά και κατανοητά χωρίς βαρύγδουπες αναλύσεις. Είχε το δικό του στυλ, τη δική του γλώσσα, την άποψη του που δεν φοβήθηκε ποτέ να υποστηρίξει. Τις προτιμήσεις του για το κρασί και το φαγητό. Έβλεπε το κρασί μέσα από την απλότητά του, μίλαγε για τα καλά και τα στραβά του χώρου, για ανθρώπους, τόπους, ετικέτες. ‘Ενας άνθρωπος που έπιανε τον ρυθμό της εποχής και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Facebook, Instagram και Tik Tok έγιναν από πολύ νωρίς εργαλεία marketing στα χέρια του. Χαμογελαστός, κατανοητός, επιδραστικός, φεύγει έχοντας αφήσει ένα μεγάλο και ισχυρό αποτύπωμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξή που είχε δώσει στην Πηνελόπη Κατσάτου για το τεύχος #15 του Grape. Έμεινε η εκκρεμότητα για τη συνάντηση στην Τσαγκαράδα.

Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» σε μνήμη Αναστάσιου Πικούνη.

Δείτε Επίσης
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Καλό ταξίδι

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!