ΕΛΛΗΝΙΚΑ COCTAILS ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Negroni με τσίπουρο, Bloody Mary με ούζο και Pina Colada με μαστίχα είναι μερικά από τα γνωστά κοκτέιλ που έχουν «εκτρέψει» Έλληνες bartenders με στόχο την ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων ελληνικής απόσταξης. Η τάση τώρα είναι στη δημιουργία νέων κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», που πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών. Στο χώρο της εκδήλωσης 4 mixologists θα δημιουργούν μοναδικά και πρωτοποριακά κοκτέιλ μόνο με ελληνικά αποστάγματα.

  • Η Άννα-Μαρία Σαμουλαδά παρουσιάζει τα Golden Fresh Paloma και Aged Negroni με αφετηρία το premium τσίπουρο Golden Harvest, το Παλαιωμένο Τσίπουρο και το Botanic Liqueur, όλα της αποσταγματοποιίας Καρδάση.
  • O Γιάννης Μιχαλόπουλος εμπνέεται από το O/PURIST, ένα επίσης υψηλής ποιότητας τσίπουρο, για τη δημιουργία δύο κοκτέιλ, του O/PURIST Blue και του Ο/PURIST Pink.
  • Ο Βασίλης Βασιλείου παρουσιάζει τα Heaven’s Garden, Humble Crafter και Proud Summer με βάση τα αποστάγματα σταφυλής Μαλαγουζιά, Μούχταρο και Hefebrand του Lost Lake Distillery.
  • Ο Γιώργος Καραβάνας εμπνέεται από το ούζο Κατσάρος Legendary, το Τσίπουρο τριπλής απόσταξης Angel Tears, το Limoncello και το Mastiha Katsaros για να δημιουργήσει τα κοκτέιλ Traditional Sin, Angel’s Share, Happy Lemon και Mystic 7.

Η γευστική δοκιμή αποσταγμάτων και κοκτέιλ περιλαμβάνονται στη τιμή εισόδου μαζί με τον κατάλογο της έκθεσης και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Πότε: Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 13:00 – 20:00
Που: Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα
Πως: Είσοδος 12€ – Φοιτητικό 10€

Πληροφορίες www.apostagmata.gr

Χορηγός Γευστικής Απόλαυσης: Εστιατόρια Ψαράδες & Il Trovatore
Επίσημο νερό έκθεσης: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: grapemag.gr , all-restaurants.gr, flaginlife.gr, gastronomytours.com,, lifo.gr, winetrails.gr.

Δείτε Επίσης
IOYNIOΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Η εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum.

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!