ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της χρονιάς, για τους οινοπαραγωγούς, τους επαγγελματίες του χώρου και φυσικά τους οινόφιλους, έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4, 5 & 6 Μαρτίου.

Εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν περισσότερα από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό. Είναι ένα τριήμερο που έχει γίνει συνήθεια να συναντάται όλος ο οινικός κόσμος στην Αθήνα.

Το Οινόραμα από το 1994 που πρωτοξεκίνησε ως εκδήλωση, είναι ο χώρος όπου παραδοσιακά λανσάρονται στην αγορά νέες κυκλοφορίες. Τα καινούργια κρασιά δεν θα λείπουν και από την φετινή εκδήλωση. Οι εκθέτες-οινοπαραγωγοί έχουν δηλώσει περισσότερα από 300 κρασιά-νέες κυκλοφορίες. Πολλά από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο, την «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας. Τα φρέσκα κρασιά από τη σοδειά του 2022, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής (συνήθως δυσεύρετα). Επίσης κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες ποικιλίες αμπέλου, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Μάλιστα, τα πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία έχουν τη δική τους θέση, στην ειδική αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων».

Παρόντες στο Οινόραμα αναμένεται να είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (μέσω των δικτύων εισαγωγής και διανομής οίνου). Έτοιμοι με τους συνεργάτες τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους. Από τα  περίπου 300 οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα δέκα της Κύπρου, με 45 κρασιά.

Όπως λέει το σλόγκαν της έκθεσης: «το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», φέτος μαζικά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δείτε Επίσης
ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Αναλυτικές πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο www.oenorama.com.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!