ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Με 5 εκατομμύρια Ευρώ ενισχύεται η έρευνασε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις ασθένειες των αμπελιών.
Ερευνητές από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Σερβία θα μοιραστούν 5 εκατομμύρια ευρώ, για να ερευνήσουν, την ερχόμενη τετραετία, ποικιλίες αμπέλου, οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές σε ασθένειες.

Συνολικά, στο έργο συμμετέχουν 21 συνεργάτες, μεταξύ των οποίων ινστιτούτα αμπελουργίας, οινοποιεία και εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις προτάσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Βασικός στόχος των ερευνητών, πριν επιλέξουν τις ποικιλίες, είναι να κατανοήσουν σε μοριακό επίπεδο την αλληλεπίδραση της αμπέλου με παθογόνα.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους αμπελουργούς, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ποικιλίες, οι οποίες θα διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και παράλληλα θα είναι ανθεκτικές στις παθογένειες. Το έργο έχει την ονομασία “GrapeBreed4IPM”  (https://cordis.europa.eu/project/id/101132223) και συντονιστής του είναι το Institut National de la Recherche Agronomique στη Γαλλία. Το έργο αφορά σε μια συνολική στρατηγική της ΕΕ για μια αναδιοργάνωση των αμπελιών στην Ευρώπη, η οποία αφορά και τη χώρα μας. Στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027, έχουν δεσμευθεί 5 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτόν το σκοπό.

Δείτε Επίσης
ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!