ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ TRAFFICKING ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ

Η γαλλική εισαγγελία ερευνά αν υπάρχουν περιπτώσεις trafficking ανάμεσα στους εργάτες που δουλεύουν σε οινοποιεία στην περιοχή της Καμπανίας. Κατά τη διάρκεια ενός καθημερινού ελέγχου σε χωριό στη Μαρν, εντόπισαν 52 μετανάστες χωρίς έγγραφα, που δούλευαν ως εργάτες γης και διέμεναν σε “αποκρουστικές” συνθήκες. Οι εργάτες ήταν “πεινασμένοι και εξουθενωμένοι”.
Οι αρχές ανακάλυψαν “προσωρινά καταφύγια, ερειπωμένα κτίρια, ανθυγιεινές συνθήκες, έλλειψη καθαριότητας και απολύμανσης, αηδιαστική κατάσταση των τουαλετών, υγιεινών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων και συσσώρευση κοπριάς στις εγκαταστάσεις”, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας περιφέρειας.

Οι εργάτες από τη Σενεγάλη, το Μάλι, τη Μαυριτανία, τη Γουινέα και τη Γκάμπια είπαν στους δημοσιογράφους ότι είχαν προσληφθεί στο Παρίσι για να μαζέψουν σταφύλια στη Σαμπάνια με μεροκάματο 80 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, δεν τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους, αλλά τους δόθηκε μόνο ένα σακί τροφίμων με ρύζι και λίγα σταφύλια. Την ίδια στιγμή, ο Στρατός της Σωτηρίας τους φιλοξένησε σε ξενοδοχεία στη Σαλόν-αν-Σαμπάνι και τη Ρεμς.

Το περιστατικό δεν είναι το μόνο στη Σαμπάνια: ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι γαλλικές αρχές ανακάλυψαν 18 Βούλγαρους τρυγητές σε πιθανώς επικίνδυνες συνθήκες διαμονής στο Cuis, κοντά στο Επερνέ. Σε άλλη πρόσφατη περίπτωση, περίπου 150 Ουκρανοί εργάτες τρύγου βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε ανθυγιεινές συνθήκες στο Mourmelon-le-Petit Οι αρχές εξέδωσαν εντολή για το κλείσιμο του κτιρίου και εξέδωσαν προειδοποίηση στον ιδιοκτήτη.

Δείτε Επίσης
DOLLY WINES ΑΠΟ ΤΗΝ DOLLY PARTON

Η Céline Fassey, αναπληρώτρια εισαγγελέας της Σαλόν-αν-Σαμπάνι, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι “πολλές εταιρείες” είναι υπό έρευνα. Ωστόσο, δεν ανέφερε για ποιο οινοποιείο εργάστηκαν οι άνθρωποι αυτοί.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!