ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ

Είχαμε να βρεθούμε από τον Μάρτιο του 2020. Τότε ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στον πεζόδρομο της Φωκίονος, όταν μας είχε καλέσει ο Γιώργος Ιωαννίδης για την παρουσίαση των νέων κρασιών της Oenos Νature, στο Heteroclito. Ήρθε η πανδημία, σταμάτησαν οι «Ετερόκλητες Δευτέρες» στο αγαπημένο wine bar. Μας έλειψαν εκείνα τα χειμωνιάτικα απογεύματα που έβρισκαν τους φίλους του κρασιού να στριμώχνονται στη σκάλα και στο μικρό πατάρι, μια φορά τον μήνα, για να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση ή μια συζήτηση.
Η πρόσκληση για την πρώτη «Ετερόκλητη Δευτέρα» της μετά-covid εποχής, μας έφερε χαμόγελα.

Η Oenos Nature, συμπληρώνει πέντε χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και το Heteroclito γιορτάζει δέκα χρόνια λειτουργίας. Τι πιο ωραία αφορμή για μια μικρή γιορτή! Στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο αλλά και στην μπάρα του «Δίπλα» (ο νέος χώρος στον οποίο επεκτάθηκε το Heteroclito) στήθηκαν σαμπανιέρες, φιάλες και ποτήρια.

 

Σε ρόλο οικοδεσπότη μαζί με τον Δημήτρη και τη Μαντλέν, οι τρεις συνεργάτες που απαρτίζουν την Oenos Nature. Γιώργος Ιωαννίδης, Γιάννης Χαλβατζόγλου και Παντελής Καλαμάτας είναι στην ουσία οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω το δίκτυο που ασχολείται με την διακίνηση οίνων ήπιας οινοποίησης και λειτουργεί συμβουλευτικά στην παραγωγή τους από τα οινοποιεία.

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ ΣΤΟ BORDEAUX

«Όταν ξεκινήσαμε το 2017, δεν σκεφτόμουν ότι θα φτάναμε εδώ, να γιορτάζουμε τα πέντε χρόνια μας, αλλά είχα στο μυαλό μου ότι θα προχωρήσουμε. Υπήρξε μια προοδευτική εξέλιξη, εμπλουτίστηκε το portfolio με νέες συνεργασίες που προστέθηκαν στις αρχικές. Κρήτη, Ζάκυνθος και Σάμος έχουν προστεθεί στις αγαπημένες μας ζώνες της ορεινής Αιγιάλειας, της Νάουσας και της Ραψάνης, της Λήμνου», λέει ο Γιώργος Ιωαννίδης και μας εξηγεί πως ο οινόφιλος κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια τους. «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν και απολαμβάνουν τα κρασιά που προτείνουμε. Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα κρασιά μας είναι προϊόντα ήπιας οινοποίησης. Απαραίτητα στοιχεία είναι η βιολογική ή βιοδυναμική καλλιέργεια, οι ζυμώσεις να έχουν γίνει με γηγενείς ζύμες και όχι με εμπορικές και να μην έχουν υποστεί διορθώσεις, φιλτράρισμα και κολλαρίσματα. Το κοινό μας διευρύνεται συνεχώς και οι καταναλωτές δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται την διαφορά στα στυλ οινοποίησης και επιλέγουν τέτοια κρασιά».

Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ίδρυση της Oenos Nature

Στο ίδιο πνεύμα είναι και τα κρασιά που προτείνει στους επισκέπτες του, το μικρό αδερφάκι του Heteroclito. Στο «δίπλα» η λίστα περιλαμβάνει τέτοιες, πιο «φυσικές» εκδοχές. Ελληνικές και ξένες ετικέτες και ποικιλίες που θα απολαύσει κανείς στο ποτήρι του, αν και πάντα υπάρχουν οι πιο mainstream επιλογές κανονικής λίστας με τις προτάσεις να αλλάζουν ανά μήνα .

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!