GREEK WINE EXPLAINED 2024

Κυκλοφόρησε το πρώτο Greek Wine Report, “Greek Wine Explained 2024” από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση.

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης μετά το βιβλίο του The Wines of Santorini, το οποίο ήταν υποψήφιο για τα André Simon Awards, καταγράφει όλα τα νέα και τις εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα στο ελληνικό κρασί και εκδίδει online το ετήσιο report Greek Wine Explained 2024. Το report είναι γραμμένο στα Αγγλικά, ώστε η γλώσσα να μην αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως.

Με το Greek Wine Explained 2024 – In depth Assyrtiko, Mavrodaphne & Aigialeia, o Γιάννης Καρακάσης MW, μαζί με την Ευμορφία Κωστάκη (σπουδάστρια στο Ινστιτούτο των Masters of Wine) ως συνεργάτη, επιδιώκει να δώσει όλη την πληροφορία για την τρέχουσα θέση του ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια σκηνή μαζι με πολλές προτάσεις οινοποιείων και κρασιών. Το Report είναι 116 σελίδες και χωρίζεται σε δύο ενότητες.

Στην ενότητα Greek Wine Explained περιλαμβάνονται νέα και εξελίξεις του ελληνικού κρασιού τη χρονιά που μας πέρασε, αφιέρωμα στις προκλήσεις των αμπελώνων από Παλαιά Κλήματα, ανασκόπηση της αμπελουργικής χρονιάς του 2023, συνέντευξη με τον Νίκο Καρατζά, έναν από τους πιο ταλαντούχους έλληνες οινοποιούς, καθώς και λίστες νέων αλλά και ανερχόμενων οινοποιείων, value for money προτάσεις και κρασιά που δεν πρέπει να χάσετε.

Στην ενότητα In Depth αναλύονται σε βάθος το Ασύρτικο, η Μαυροδάφνη και η ζώνη της Αιγιάλειας. Τα θέματα αυτά θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Στο τελευταίο κεφάλαιο υπάρχουν πληροφορίες για όλες τις ελληνικές ποικιλίες όπως τις αναφέρει πλέον ο εθνικός κατάλογος, και θα εμπλουτίζεται χρόνο με το χρόνο.

Ο Γιάννης Καρακάσης MW σημειώνει σχετικά με την έκδοση του Wine Report: «Αναδυόμενο από τα γοητευτικά βάθη των υπόγειων ταβερνών στα εκθαμβωτικά ύψη των εστιατορίων με αστέρια Michelin και περνώντας από τις οξειδωμένες Ρετσίνες του παρελθόντος, στα εξαιρετικά κρασιά της σημερινής εποχής, το ταξίδι του ελληνικού κρασιού τις τελευταίες δύο δεκαετίες θυμίζει τα νικηφόρα άλματα ενός Ολυμπιονίκη, παρόμοια με τα απίστευτα άλματα του Μιλτιάδη Τεντόγλου. Πιστό στη φύση όλων των εξαιρετικών προσπαθειών, το μονοπάτι ήταν αναμφισβήτητα ανηφορικό, αλλά τώρα, το όνειρο να κατακτηθεί μια εξέχουσα θέση στη διεθνή σκηνή φαίνεται πιο υλοποιήσιμο από ποτέ.  Το ελληνικό κρασί, κάποτε αφηγητής παραδόσεων, έχει εξελιχθεί σε δημιουργό προτύπων και πηγή έμπνευσης.

Δείτε Επίσης

Γιορτάζουμε αυτή τη μεταμόρφωση με το να μοιραστούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το ελληνικό κρασί. Eίμαι συνεπαρμένος για αυτό το πρώτο Greek Wine Report που δίνει το στίγμα του που βρίσκεται το ελληνικό κρασί σήμερα, και τι προκλήσεις αντιμετωπίζει. Ένας τέτοιος συνοπτικός οδηγός 25.000 λέξεων απαιτεί πολύ κόπο και αφοσίωση στη λεπτομέρεια, κάτι που ενθουσιάζει τόσο εμένα όσο και την Ευμορφία Κωστάκη η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο πρώτο αυτό Report».

Σχετικά με τον Συγγραφέα:
Ο Γιάννης Καρακάσης MW έγινε Master of Wine το 2015. Το blog του, www.karakasis.mw, έχει συμβάλλει στην επικοινωνία του ελληνικού κρασιού στον κόσμο.
Είναι συγγραφέας των: «Τα Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018 και «The Wines of Santorini». Ο Γιάννης είναι σύμβουλος οίνου σε ομίλους ξενοδοχείων και εστιατορίων και συνιδρυτής της σχολής First Growth Wine School στην Κύπρο, APP του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού παγκοσμίως WSET. Είναι επίσης ιδρυτής της καινοτόμας πλατφόρμας 50 Great Greek Wines που ταξιδεύει το ελληνικό κρασί στον κόσμο.

Το βιβλίο διατίθεται για αγορά online στο https://greatgreekwines.com/product/greek-wine-explained-2024/

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!