ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η αυστριακή εταιρεία κατασκευής ποτηριών κρασιού Zalto, κινείται νομικά κατά του Γερμανού ανταγωνιστή της, την εταιρεία Spiegelau την οποία κατηγορεί για αντιγραφή. Οι Αυστριακοί υποστηρίζουν ότι τα ποτήρια Σαμπάνιας, Universal , Bordeaux και Burgundy στη σειρά “Definition” της Spiegelau, είναι παρόμοια με τα αντίστοιχα μοντέλα στη σειρά “Denk’Art” της Zalto. Στις 26 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, απονεμήθηκε στην Bayerische Glaswerke το αρνητικό βραβείο “Plagiarius” για  αντιγραφή και απομίμηση. Είναι η εταιρεία που κατέχει την Spiegelau.

«Το να τιμηθεί κανείς με το αρνητικό βραβείο δεν λέει τίποτα για το αν ένα παραποιημένο προϊόν επιτρέπεται ή είναι παράνομο με την νομική έννοια. Η καμπάνια Plagiarius δεν μπορεί να κρίνει. Αλλά μπορεί να εκφράσει την άποψη ότι οι απομιμήσεις που μοιάζουν προσβλητικά ίδιες με το πρωτότυπο προϊόν είναι ηθικά κατακριτέες και οδηγούν σε στασιμότητα αντί για πρόοδο και ποικιλία», δηλώνουν οι διοργανωτές της Aktion Plagiarius e.V. στη Γερμανία.

Ενώ τα ποτήρια Zalto “Denk’Art” είναι φτιαγμένα στο χέρι, τα ποτήρια Spiegelau “Definition” είναι φτιαγμένα μηχανικά. Καμία από τις εταιρείες δεν έχει υποβάλει αίτηση για προστασία σχεδίου. Η Bayerische Glaswerke GmbH, η οποία ανήκει στον Όμιλο Γυαλιού Riedel, αναφέρεται επομένως στη “ελευθερία απομίμησης” σε μια δήλωσή της και αρνείται οποιαδήποτε νομική ή ηθική αδικία σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά ‘Definition’ είναι προέρχεται από δύο παλαιότερες σειρές ποτηριών της.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!