Η ΚΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ

Η πιθανή επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών κρασιών στην Κίνα θα αλλάξει τις ισορροπίες.  Ένας πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη, είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας για τη “διπλωματία των δασμών”. Και αν δεν είναι αυτός αρκετός λόγος, γίνεται αρκετός μαζί με τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για δασμούς σε προϊόντα από τις κινέζικες βιομηχανίες των σιδηροδρόμων, των φωτοβολταϊκών και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ευρώπη εξάγει στην Κίνα κρασί αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα μικρό μόνο ποσοστό αυτών των εισαγωγών είναι εξασφαλισμένες με “σφιχτά” συμβόλαια, επομένως, η προειδοποίηση της Κίνας ότι μπορεί να αυξήσει τους δασμούς στο εισαγόμενο κρασί, μπορεί να επηρεάσει σχεδόν το 80% του εμπορίου σε αυτόν τον τομέα.

Οι χώρες που θα νιώσουν τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία, με την πρώτη να κάνει μόνη της σχεδόν το 50% του συνόλου των εξαγωγών. Σε αυτές τις οικονομικές μάχες, συνήθως χαμένη είναι η πλευρά με τη μικρότερη αυτάρκεια, αλλά και τους πιο “δημοκρατικούς” πολίτες. Θα λείψει άραγε περισσότερο στους Κινέζους ένα ποτήρι κρασί ή στους Ευρωπαίους η καθαρή ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά; Να θυμίσουμε ότι, το 2021, η Κίνα έβαλε δασμούς στα κρασιά από την Αυστραλία, που έφτασαν μέχρι και το 218% της αξίας τους, πριν τελικά τους αποσύρει στο τέλος του φετινού Μαρτίου

Δείτε Επίσης
FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!