Η NAVITAS ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Mία νέα, δυναμική παρουσία έρχεται να εμπλουτίσει τον χώρο του ελληνικού κρασιού. Με οινικές δημιουργίες που προκαλούν αίσθηση με την φινέτσα τους το οινοποιείο NAVITAS, στους πρόποδες του Ολύμπου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγο καιρό, δίνει ένα δυναμικό παρών στην ελληνική αγορά, όπως φάνηκε άλλωστε από τον «θόρυβο» που προκάλεσε στη διάρκεια του φετινού Οινοράματος. 

Οι ετικέτες της Νavitas.

Το Grape είχε την ευκαιρία να συναντήσει την δημιουργό του NAVITAS, Μαρία Δημητριάδη, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, φαίνεται να πατάει πολύ γερά στα πόδια της. Δυναμική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα σεμνή, μας έδωσε την εντύπωση ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος της, αλλά η προσγειωμένη της προσέγγιση δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την επιτυχία του. Αν και προέρχεται από οικογένεια -και από τις 2 πλευρές της με μεγάλη πορεία στο ελληνικό κρασί (Τσάνταλη – Δημητριάδη)-, η Μαρία Δημητριάδη αποφάσισε να πάρει το δικό της δρόμο, και να δημιουργήσει το δικό της οινοποιείο έχοντας ως πηγή έμπνευσης την ενέργεια του Ολύμπου. Τα αμπέλια της οικογένειας – από την πλευρά του πατέρα της Μαρίας-, που βρίσκονται στην περιοχή αποτέλεσαν τη μαγιά για την προσπάθεια του νέου οινοποιείου. ‘Ενας αμπελώνας ο οποίος βρίσκεται έξω από το Λιτόχωρο και οποίος φυτεύτηκε πριν από 21 χρόνια με διεθνείς και γηγενείς ποικιλίες, έχει ξεκινήσει να εμπλουτίζεται με αναμπελώσεις και νέες φυτεύσεις.

Με μικρά αλλά σταθερά βήματα και με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη, όπως μας εξήγησε η νεαρή οινοποιός, το Navitas διαθέτει ήδη έξι single vineyard ετικέτες. Η τριλογία Terre de Zeus αποτελείται από τρεις ετικέτες, δύο λευκές, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά και μια ερυθρή από Ξινόμαυρο, ενώ το πορτφόλιο συμπληρώνουν τρεις ετικέτες από διεθνείς ποικιλίες, το 52 Peaks Chardonnay, to 2919M Cabernet Sauvignon και το Mount Cloud,ένα ροζέ από. Grenache Rouge. Ανοξείδωτες δεξαμενές, αμφορείς, βαρέλια γαλλικής δρυός χρησιμοποιούνται συνδυαστικά προκειμένου να δώσουν ένα πολύ φίνο και εξαιρετικά ισορροπημένο αποτέλεσμα, υπό την εποπτεία του οινολόγου της ομάδας, Γρηγόρη Σωτηριάδη.

Η προσεγμένη προσέγγιση της πρώτης ύλης η οποία φτάνει στο οινοποιείο μέσα σε λίγη ώρα από την στιγμή του τρύγου με την οινοποίηση να ξεκινά χωρίς ενεργοβόρες μετακινήσεις και η vegan friendly τεχνική οινοποίησης αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας του οινοποιείου, η οποία αποτυπώνεται ακόμη και στο εξαιρετικά σχεδιασμένο ενημερωτικό του φυλλάδιο, από χαρτί που προέρχεται από βιώσιμη και υπεύθυνη διαχείριση Δασικών Πόρων.

Δείτε Επίσης
ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ IRON MAIDEN

Η παρουσία του Navitas ομορφαίνει, από κάθε άποψη, τον χώρο του ελληνικού κρασιού, κι εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές του. 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!