ΗΛΙΑΝΘΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ…

Εξαιρετική επάνοδο στην πραγματικότητα της Αθήνας, σήμανε η πρόσκληση που έφθασε στα χέρια μας από το Delta restaurant στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

“Το αφήγημα συνεχίζεται” όπως χαρακτηριστικά λένε οι ταλαντούχοι σεφ και σομελιέ που επιμελήθηκαν το νέο μενού το οποίο είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε, ένα χρόνο μετά την επίσημη πρώτη του εστιατορίου.

Η βρώσιμη πεταλούδα μόλις πέταξε, παρέμεινε όμως η δροσερή κρέμα γύρης με παγωτό από ξινόγαλο και μούστο φετινής σοδειάς.

Μια ωδή στις ελληνικές πρώτες ύλες, τον πλούτο της ελληνικής γης, του Αιγαίου… Νέα υλικά, μικρών παραγωγών που ακολουθούν πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και προϊόντα από τη  φάρμα του εστιατορίου στα Μεσόγεια, έρχονται να δώσουν νέα πνοή, να μεταστρέψουν και να εξελίξουν πιάτα, που έγιναν συνώνυμα τον τελευταίο χρόνο με το Delta.

Τραγανό μιλφέιγ από ούλβα αρωματισμένο με σάλτσα παλαιωμένων θαλασσινών και προσφορές της ακτής.

Μία πρώτη γεύση πήραμε εμείς οι τυχεροί θνητοί, ενώ από τις 8 Σεπτεβρίου το νέο μενού degustation με δώδεκα στάδια, που ετοίμασαν οι  Γιώργος  Παπαζαχαρίας  και  Θάνος Φέσκος έρχεται να ανανεώσει την πρόκληση-πρόσκληση.

Μελοκύδωνο με σάλτσα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, παλαιωμένα σιτηρά .

Οι οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, πλαισιώνουν υποδειγματικά όπως πάντα το μενού που τα έχει όλα κυριολεκτικά. Από υπέροχες πεταλούδες που προσγειώνονται στο πιάτο, μέχρι ηλίανθους, καλαμάρια, αχινούς που εκπλήσουν με τα κρυφά μυστικά τους.

Ο σομελιέ Αρης Σκλαβενίτης με ένα ποτήρι Chablis στο χέρι εξηγεί πως έγινε το απαιτητικό wine pairing.

Η λειτουργία του Delta επεκτείνεται σε επταήμερη βάση, ενώ πέραν του menu degustation (Τρίτη έως Σάββατο) προστίθενται και δώδεκα à la carte επιλογές (διαθέσιμες και τις επτά ημέρες της εβδομάδας).

Κρατήσεις: αποκλειστικά μέσω του συστήματος κρατήσεων του site www.deltarestaurant.gr

  • Menu degustation (από 08.09.2022): έως 12:00 της επιθυμητής ημερομηνίας (με πιστωτική κάρτα)

  •  Menu à la carte (από 11.09.2022): έως και μία ώρα πριν την επιθυμητή εάν θέλετε να κάνετε κράτηση. Δυνατότητα προσέλευσης και χωρίς κράτηση (walk-in, τελευταία παραγγελία στις 23:00).

  •  Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πολιτική κρατήσεων & ακυρώσεων, μπορείτε να βρείτε στο www.deltarestaurant.gr/el/kratiseis

    www.deltarestaurant.gr

    Δείτε Επίσης
    Ο LEBRON ΚΑΙ ΤΟ OPUS ONE

    Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 364 – Καλλιθέα, Αθήνα, Αττική TK 17674

    Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
    5ος όροφος, κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    Τηλ: 6986657553 (Ωράριο Εξυπηρέτησης Δευτέρα έως Παρασκευή: 11.00 – 19.00)

    Email: info@deltarestaurant.gr

 

Author

  • Πηνελόπη Κατσάτου

    Αφού πέρασε 15 χρόνια σε στούντιο ειδήσεων ασκώντας “σοβαρή δημοσιογραφία” αποφάσισε να πάρει τη “ζωή αλλιώς". Μαθήτευσε στα θρανία του WSPC και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη και κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Έκτοτε έχει τη χαρά να συνεργάζεται και να γνωρίζει ενδιαφέροντες ανθρώπους, να ταξιδεύει και να έχει περισσότερο χρόνο για τον άντρα της, τα τρία της παιδιά, το σκύλο και το μποστάνι της.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!