TO NEO…ΠΑΛΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

 Στο υπέροχο μπαλκόνι του νεοκλασικού της Κουμπάρη, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το Κοινοβούλιο αλλά και τον Λυκαβηττό, έγιναν τα εγκαίνια του νέου και ανανεωμένου εστιατορίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Περισσότερες από δύο δεκαετίες το εστιατόριο φιλοξενεί τους επισκέπτες του μουσείου και όχι μόνο με την υπογραφή  από το «Δειπνοσοφιστήριον», το πρώτο εστιατόριο εντός μουσείου στην Ελλάδα.  Ωστόσο μία νέα πνοή ήρθε να δώσει στο εστιατόριο, η ομάδα των Δημήτρη και Τάκη Χριστοφιλέα, με σεβασμό πάντα στην ιστορία του χώρου όσο και στους ανθρώπους του. 

Ο Δημήτρης Χριστοφιλέας και η Ειρήνη Γερουλάνου.

Τη συνεργασία περιβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε η νέα συνεργασία του Μουσείου με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας και αποτελείται από έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

 

Μία μικρή γεύση από όσα θα ακολουθήσουν στο νέο μενού.

Ο ανανεωμένος κατάλογος, προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από τη διαχρονικότητά του. Οι γεύσεις του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου που αποπνέουν σύγχρονη Ελλάδα αλλά και τα signature πιάτα που έχουν πλέον συνδεθεί άρρηκτα με το Δειπνοσοφιστήριον, συνοδεύονται άρτια με τις οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη. Ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος sommelier έχει καταρτίσει έναν κατάλογο που ταξιδεύει τον επισκέπτη στον ελληνικό – κατά κύριο λόγο – και διεθνή αμπελώνα, ενώ τα αθηναϊκά απογεύματα και τα βράδια, παίρνουν χρώμα και τόνο από τα avant garde cocktails του πασίγνωστου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου.

Πανέτοιμη η ομάδα του Δειπνοσοφιστήριου.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, έδωσαν το παρόν προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αλλά και πολύτιμοι φίλοι και συνεργάτες του «Δειπνοσοφιστήριον», άνθρωποι με τους οποίους έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί κατά την 25ετή πορεία της εταιρίας στον χώρο.

 

Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, 106 74 Αθήνα

t: 210 367 1030 |www.dipnosofistirion.gr  |mpenaki@dipnosofistirion.gr  

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 01:00

Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ

Δείτε Επίσης
OINIKO ΣΑΜΠΟΤΑΖ

 

 

 

 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!