ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ

Η αγορά αφρώδους κρασιού στην Ιταλία διανύει περίοδο αντιφατικών τάσεων, καθώς παρατηρείται από τη μία μείωση των αγορών γενικά, αλλά αύξηση της κατανάλωσης στον τομέα της εστίασης. Από την άλλη οι τιμές επίσης αυξάνονται, προκαλώντας αύξηση της συνολικής αξίας αυτής της κατηγορίας, ενώ οι εξαγωγές έχουν σκαμπανεβάσματα.

Τα αφρώδη κρασιά βρίσκονται σε την κορύφωση της δημοτικότητάς τους ειδικά αυτή την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα ανοιχτούν 70-71 εκατομμύρια φιάλες φέτος, αξίας 712 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, προβλέπεται μείωση της κατανάλωσης για το 2024.

Οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση των τιμών στα ράφια και τις κάβες κατά 15% έως 26%, χωρίς όμως αντίστοιχη αύξηση στις πωλήσεις, ιδίως στη μεγάλη λιανική. Στον τομέα της εστίασης, παραμένουν σταθερές οι παραγγελίες χάρη στους συνδυασμούς κρασιών με τα μενού που κάνουν πολλά εστιατόρια αυτή την περίοδο κι έτσι διαθέτουν αφρώδη σε ποτήρι.
Μιλώντας πάντα για τα αφρώδη, οι πωλήσεις των ιταλικών κρασιών εκτός Ιταλίας, παρουσιάζουν ανάκαμψη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πτώσεις στην Ασία.

Δείτε Επίσης
KEFALONIA WINE HUB

Τα Prosecco DOC και Prosecco Superiore DOCG κατέχουν ηγετική θέση στις εξαγωγές, με εκτίμηση ότι θα ανοιχτούν 210-215 εκατομμύρια φιάλες, ενώ τα Alta Langa και Trentodoc έχουν καλή απόδοση.
Η αγορά αφρώδων κρασιών στην Ιταλία έρχεται αντιμέτωπη με νέες συνθήκες, που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά και τις οικονομικές προκλήσεις να απαιτούν προσεκτική διαχείριση και προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα της αγοράς.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!