ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΕΝΑ HUB ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Με κύριο φετινό θέμα τις Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί”, σε διοργάνωση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση. Για τις Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι, μίλησαν ο Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γεωπόνος και οινολόγος, o Σταμάτης Διαβατίδης και ο Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες με drone, και ο Άρης Τσέλεπος οινοποιός από το Κτήμα Τσέλεπος. Οι ομιλητές παρουσίασαν πρωτοπόρες τεχνικές και ανέπτυξαν μεθόδους για την εφαρμογή τους στην πράξη και συζήτησαν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς.

Η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί” φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο προβληματισμού αλλά και συζήτησης γύρω από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν το κρασί και τους οινοποιούς. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με στόχο να βάλει την Κεφαλονιά στον παγκόσμιο χάρτη οινοτουριστικών προορισμών αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των θεμάτων που τους αφορούν. ©Kefalonia Winemakers, photo by Adriana Karadinou

Στο πλαίσιο του Hub, οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς και για μια πιο ολιστική γνωριμία με το γαστρονομικό κομμάτι του νησιού, επισκέφτηκαν την τυροκομική μονάδα Γαλιατσάτος, ενώ δεν έλειπαν και τα γεύματα με παραδοσιακά πιάτα της Κεφαλονιάς.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονίας, με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης ευχαριστησε θερμά την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για την υποστήριξη και τον Δήμο Ληξουρίου για την παραχώρηση της αίθουσας που έγινε η εκδήλωση. ©Kefalonia Winemakers, photo by Adriana Karadinou

 

Δείτε Επίσης
ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΕΡΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!