ΚΛΟΠΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

Μια ιδιαίτερα αισιόδοξη προσπάθεια ληστείας αποσοβήθηκε χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Στην πόλη Ρεims της Γαλλίας, άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν δύο φορτηγά φορτωμένα με Σαμπάνιες Moët & Chandon αξίας 600.000 ευρώ. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στις εγκαταστάσεις εταιρείας μεταφορών, πήραν τα οχήματα και έφυγαν προκαλώντας ένα θεαματικό κυνηγητό από την αστυνομία.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Le Parisien” και του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού France 3, περιγράφεται αναλυτικά όλη η ιστορία. Τα δύο φορτηγά που άρπαξαν οι κλέφτες, ήταν εξοπλισμένα με πομπούς GPS, έτσι αστυνομικοί που τα καταδίωξαν κατάφεραν να τα εντοπίσουν στον αυτοκινητόδρομο A4 μεταξύ Reims και Παρισιού.

Η αστυνομία κατάφερε να αναγκάσει τα φορτηγά να επιβραδύνουν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Mε μια θεαματική κίνηση, ο ένας από τους οδηγούς πήδηξε έξω από το φορτηγό και μπήκε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW που ακολουθούσε τη συνοδεία. Αυτή η γρήγορη κίνηση του επέτρεψε να διαφύγει. Η αστυνομία, δίνοντας προτεραιότητα στο να σταματήσει το φορτηγό που κινήθηκε για λίγο χωρίς οδηγό, δεν μπόρεσε να τον καταδιώξει αμέσως. Ένας αστυνομικός έτρεξε πίσω από το φορτηγό που κινούνταν με περίπου 15 χλμ/ώρα, πήδηξε στην καμπίνα και το ακινητοποίησε.
Το δεύτερο φορτηγό που είχε κλαπεί, εντοπίστηκε αργότερα έξω από ένα κατάστημα εργαλείων στην πόλη Pontault, αλλά και εδώ δεν υπήρχε ίχνος του οδηγού. Όλες οι φιάλες Σαμπάνιας ανακτήθηκαν ανέπαφα, και κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του περιστατικού.
Η γαλλική αστυνομία διεξάγει ενεργή έρευνα για τον εντοπισμό των υπαίτιων αυτής της τολμηρής ληστείας, για να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!