ΚΟΚΑΪΝΗ… ΣΕ ΑΣΚΟ ΚΡΑΣΙΟΥ

Οι τελωνειακοί στο Χονγκ Κονγκ εντόπισαν ποσότητα υγρής κοκαΐνης, βάρους 444 κιλών  που ήταν κρυμμένη σε  κοντέινερ μήκους 6 μέτρων, γεμάτο με ασκούς κρασιού. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ η εκτιμώμενη αξία της κοκαΐνης είναι περίπου 59 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Τμήμα Ναρκωτικών του Χονγκ Κονγκ.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα υγρής κοκαΐνης που βρέθηκε από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές πριν από 20 χρόνια.

Η ανακάλυψη του φορτίου έγινε στις 19 Δεκεμβρίου μετά τον εντοπισμό “σημείων επανασφράγισης” σε 37 από τα 706 κουτιά στο εμπορευματοκιβώτιο. Κάθε ένα από τα 37 κιβώτια που εντοπίστηκαν, περιείχε τέσσερα bag-in-boxes (κρασί σε ασκό) και κάθε ασκός είχε τρία λίτρα λευκού κρασιού.

Η προέλευσή του είναι άγνωστη ενώ δείγματα που πήραν μετά τον εντοπισμό ήταν θετικά στην κοκαΐνη, σύμφωνα με το Τμήμα Ναρκωτικών του Χονγκ Κονγκ. Οι ερευνητές βρήκαν επιπλέον κοκαΐνη στο κοντέινερ σε χυμούς σταφυλιού αλλά και σε άλλα ποτά.

Δείτε Επίσης
ΤΑ 50 GGW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ενώ παλιότερα τα ναρκωτικά συχνά κρύβονταν σε φιάλες από ποτά, πρόσφατα όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται το κρασί για να καμουφλάρονται παράνομες ουσίες, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι συνελήφθη πρόσφατα στη Σανγκάη της Κίνας, αφού οι τελωνειακοί βρήκαν κοκαΐνη διαλυμένη σε 32 φιάλες κρασιού υψηλής ποιότητας στις βαλίτσες τους μετά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο της πόλης.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!