ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ Ο BERTRAND

Ο οινοποιός Gérard Bertrand έγινε ένας από τους λαμπαδηδρόμους στην Γαλλία.

Η Ολυμπιακή φλόγα που συνεχίζει την πορεία προς το Παρίσι, βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους κι έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου. Ο βιοδυναμιστής οινοποιός Gérard Bertrand ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους – και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της παγκόσμιας οινικής σκηνής με σημαντικές προσωπικές διακρίσεις αλλά και από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της περιοχής του Languedoc.

Η Ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποιήθηκε η αφή της στις 16 Απριλίου. Μετά από μια δεκαήμερη διαδρομή στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Η Ολυμπιακή επιτροπή επέλεξε 11.000 λαμπαδηδρόμους για να μεταφέρουν τη φλόγα σε όλη τη Γαλλία με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθούν οι 33οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Gérard Bertrand επελέγη όχι για την οινική του προσφορά, αλλά για τα αθλητικά του επιτεύγματα. Ήταν παίχτης του ράγκμπι για μια δεκαετία (1984-1994) και αγωνίστηκε στην RC Narbonne, στη Stade Français αλλά και στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Αμέσως μετά τη λαμπαδηδρομία, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα, πρώτον γιατί είναι η περιοχή μου, αλλά κυρίως, γιατί συμβολίζει την αυτοϋπέρβαση και την ειρήνη που χρειαζόμαστε στον κόσμο.»

Δείτε Επίσης

Τα κρασιά του Bertrand έχουν κατακτήσει τα πιο σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες αξιολογήσεις από καταξιωμένους οινοκριτικούς. Εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες, ενώ όλα τα κτήματά του καλλιεργούνται βιοδυναμικά. Τα 17 απ’ αυτά είναι στην περιοχή του Languedoc και τώρα επεκτάθηκε και στη νοτιοδυτική Γαλλία με την πρόσφατη αγορά ενός κτήματος στην Cahors.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!