ΜΙΑ ΣΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Τον τρύγο μιας χρονιάς έχουν αποθηκευμένο τα τα ιταλικά οινοποιεία, όπως προκύπτει από την καταγραφή της ποσότητας στις 31 Οκτωβρίου 2023. Περίπου 43,2 εκατομμύρια εκατολίτρα κρασιού ήταν στοκαρισμένο στις 31 Οκτωβρίου 2023. Τα δεδομένα δημοσιεύτηκαν στην “Έκθεση Cantina Italia” από την Κεντρική Εποπτική Αρχή για την Προστασία της Ποιότητας και της Καταπολέμησης της Απάτης στον Τομέα των Τροφίμων και της Γεωργίας (ICQRF). Τα κρασιά με Ονομασίες Προέλευσης DOC/DOCG είναι πάνω το μισό απόθεμα, το 26,4% είναι κρασιά κατηγορίας IGT και τα υπόλοιπα είναι απλά κρασιά χωρίς ονομασίες προέλευσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από περιοχές της βόρειας Ιταλίας, με τη Βενετία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 24,5%. Οι Ονομασίες Προέλευσης με τα μεγαλύτερα αποθέματα είναι Prosecco DOC (3,9 εκατομμύρια εκατολίτρα), IGT Puglia (1,9 εκατομμύρια εκατολίτρα), IGT Toscana (1,2 εκατομμύρια εκατολίτρα), IGP Salento (1,2 εκατομμύρια εκατολίτρα), DOC Sicilia (1,2 εκατομμύρια εκατολίτρα), Montepulciano d’Abruzzo (1,2 εκατομμύρια εκατολίτρα) και DOC delle Venezie (1,1 εκατομμύρια εκατολίτρα).

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!