ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗ FUGA

Oenovation, έρευνα, καινοτομίες και οι Σπάνιες Γαίες Μαύρος Κώνος, μια ολοκαίνουρια Νεμέα. Οι Ιδρυτές της Στροφιλιάς Γιάννης Μαλτέζος και Αχιλλέας Λαμψίδης ξεκίνησαν πριν 40 χρόνια να καλλιεργούν το πρώτο τους αμπέλι στην Ανάβυσσο. Λίγο με ένστικτο, λίγο με τα μηνύματα που λάμβαναν μέσα από τη διαδικασία της οινοποίησης, λίγο με την λογική του trial and error, η δουλειά στο αμπέλι βελτιωνόταν σταθερά με την πάροδο των δεκαετιών.

Η δυνατή ομάδα της Στροφιλιάς, Μαρία Μαλτέζου, Γιάννης Μαλτέζος, Αχιλλέας Λαμψίδης και ο οινολόγος Γιάννης Λίγκας.

Όμως αυτό που συνέβη πριν μόλις τέσσερα χρόνια, 37 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη τους προσπάθεια, έβαλε το τρένο σε εντελώς νέες, πολύ πιο σταθερές ράγες προς την ποιότητα που έχει ήδη γίνει αισθητή μέσα στα ποτήρια μας. Υπό την επιστημονική φροντίδα και ευθύνη του τρίτου –πλέον– μετόχου της Εταιρείας Χημικού-Οινολόγου Γιάννη Λίγκα, η ομάδα της Στροφιλιάς αποφάσισε να αφιερώσει ένα σεβαστό τμήμα των ιδιόκτητων αμπελώνων της στην επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χρήση υπερήχων κατά τη διάρκεια των εκχυλίσεων πριν και μετά τη ζύμωση, εφαρμογή του συστήματος βλαστικής διαμόρφωσης Lyra με διπλό φυλλικό τοίχος αλλά και επένδυση σε εξειδικευμένα μηχανήματα ανάλυσης αρωμάτων είναι εργαλεία που έχουν όλα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιοτική επανάσταση της Στροφιλιάς.

Ο Μαύρος Κώνος, single vineyard από τις Σπάνιες Γαίες.

Η σειρά Σπάνιες Γαίες συμπληρώνεται με ένα νέο κρασί, τις Σπάνιες Γαίες Μαύρος Κώνος, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στο εστιατόριο Fuga. Πρόκειται για μια αφιλτράριστη, single vineyard Νεμέα (100% Αγιωργίτικο) από την σοδειά του 2020. Εξόχως εκφραστική και ευγενής μύτη από βύσσινα, γλυκά άνθη, βιολέτες, μαύρα κεράσια, κανέλα και σοκολάτα γάλακτος. Το υψόμετρο των 800 μέτρων χαρίζει στο κρασί μια υπέροχα δροσιστική οξύτητα. Υποδειγματικές, μεταξένιες τανίνες, γεμάτο αλκοόλ, μακρά επίγευση. Ταίριαξε υπέροχα με miso μελιτζάνας με dressing από ταχίνι, κάσιους, τζίντζερ και αποξηραμένη παλαμίδα. 

Μια υπέροχη βραδιά που μας έκανε να διψάμε για περισσότερα νέα κρασιά, νέες ιδέες και καινοτομίες από την ανανεωμένη και δυναμική Στροφιλιά.

Δείτε Επίσης
ΣΕΟ ΛΟΝΔΙΝΟ – ΒΙΕΝΝΗ

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!