ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

grape

Alma στα ισπανικά σημαίνει ψυχή. Για το Κτήμα Παυλίδη αποτελεί τη νέα ετικέτα που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, το άλμα του δραμινού κτήματος προς την κατεύθυνση των ροζέ Προβηγκίας. Παραμένοντας επί σειρά ετών πιστό στη λογική του ροζέ φαγητού, το οποίο εκπροσωπούσε- και εκπροσωπεί- η ροζέ ετικέτα της σειράς THEMA, το Κτήμα Παυλίδη δεν είχε μέχρι σήμερα υποκύψει στον πειρασμό του πιο ελαφρού ροζέ .

Όμως, καθώς αποδεικνύεται ότι η τάση του καταναλωτικού κοινού προς τα κρασιά αυτά δεν αποτελεί μια παροδική μόδα, και μετά από προσεκτική σκέψη- όπως μας λέει ο διευθυντής του κτήματος Παναγιώτης Κυριακίδης, η απόφαση ελήφθη λίγο πριν από τον περυσινό τρύγο κι έτσι πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε στα ποτήρια μας ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Syrah. «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα καινούργιο προϊόν, διατηρώντας στο πορτφόλιο του κτήματος και το THEMA ροζέ, το οποίο είναι ένα κρασί διαφορετικής φιλοσοφίας από την ποικιλία Tempranillo, ένα κρασί που είναι δομημένο για να συνοδεύει φαγητό» εξηγεί ο κ. Κυριακίδης. Το νέο κρασί προέρχεται από αμπελοτόπια Αγιωργίτικου και Syrah τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τη δημιουργία του ΑLMA με σταφύλια τα οποία συλλέγονται νύχτα. Η απευθείας πίεση σε χαμηλές πιέσεις και η ζύμωση υπό συγκεκριμένες συνθήκες συντελούν στην πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού των σταφυλιών. Ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λεπτές οινολάσπες για τέσσερις μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με απαλό σομόν χρώμα και έντονη μύτη εσπεριδοειδών αλλά και. νύξεις ροδάκινου. Προκειμένου να τονιστεί η διαφορετικότητα της νέας ετικέτας υιοθετήθηκε μια διαφορετική φιάλη από τις συνήθεις φιάλες του κτήματος. Το Κτήμα Παυλίδη, το οποίο δεν συνηθίζει τη συχνή κυκλοφορία νέων ετικετών εκτός από το νέο του ροζέ εμφιαλωσε φέτος για την εγχώρια αγορά και το Αγιωργίτικο της σειράς Emphasis, ενώ όπως αποκάλυψε ο κ. Κυριακίδης βρίσκονται στη σκέψη δύο μεγάλα κρασιά- ένα λευκό και ένα ερυθρό από ελληνικές ποικιλίες. 

ΛΗΜΝΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

Από τη Δράμα μας έρχεται και μια ακόμη καινούργια άφιξη, αυτή τη φορά από το Κτήμα «Τέχνη Οίνου», το οποίο προσθέτει στη συλλογή του μια νέα ετικέτα από την ποικιλία Λημνιώνα. Βλέποντας το δυναμικό της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας, οι πρώτες φυτεύσεις έγιναν πριν από περίπου 10 χρόνια και ακολούθησαν πολλές μικροοινοποιήσεις μέχρι να φτάσει το κρασί στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ο οινολόγος του κτήματος, Άκης Παπαδόπουλος, γνώριζε ότι η ποικιλία μπορεί να δώσει.

Δείτε Επίσης
ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

Πρόκειται για ένα κομψό κρασί, με ζωηρό κόκκινο χρώμα και πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, τα οποία συμπληρώνονται από φουντουκόπαστα, βανίλια και καπνιστές νότες που «προδίδουν» την 12μηνη ωρίμανση του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300 λίτρων. Στο στόμα ιδιαίτερα εκφραστικό και κομψό, καθώς ο διακριτός φρουτώδης χαρακτήρας, οι όμορφα στρογγυλεμένες τανίνες και η μακρά επίγευση σε συνδυασμό με το μέτριο, ισορροπημένο αλκοόλ, το καθιστούν ένα άκρως απολαυστικό ερυθρό. Το ιδιαίτερο προφίλ της Λημνιώνας δίνει στο ANAFORA τη δυνατότητα να συνοδεύσει άριστα πιάτα με βάση τον κιμά μοσχαριού καθώς και πιάτα με κόκκινες σάλτσες, ενώ θα απογειώσει vegetarian συνταγές με έμφαση στα μανιτάρια και τις μελιτζάνες. Το ANAFORA ήδη με τις πρώτες του συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, ένα στον Mundus Vini και ένα στον Berliner Wine Trophy.  

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.