ΝΟΜΙΜΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Rudy Kurniawan πλαστογραφούσε ετικέτες σπάνιων φιαλών και τις έβαζε σε φιάλες με απλό κρασί το οποίο πούλαγε εξαιρετικά ακριβά, φαίνεται ότι επέστρεψε στη βιομηχανία του κρασιού αφού εξέτισε ποινή 7 χρόνων στη φυλακή και μάλιστα πληρώνεται για να κάνει αυτό για το οποίο καταδικάστηκε. Η υπόθεσή του έγινε είχε κατακλύσει τις ειδήσεις και έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο “Sour Grapes”.

Σήμερα παράγει νόμιμα, αντίγραφα ετικετών πολύ γνωστών κρασιών όπως το DRC Romanée-Conti του 1990, το Petrus και το Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Le Musigny του 1990 αλλά και το Château Cheval Blanc 1982 για λογαριασμό πλούσιων πελατών, οι οποίοι τα δοκιμάζουν τυφλά δίπλα στα αυθεντικά.
Η Maureen Downey ιδρύτρια του winefraud.com με έδρα στο San Francisco , εξήγησε ότι σε τουλάχιστον δύο εκδηλώσεις, δισεκατομμυριούχοι στη Σιγκαπούρη είχαν ανοίξει μερικά από τα καλύτερα κρασιά τους και είχαν δοκιμάσει παράλληλα ψεύτικες εκδόσεις αυτών των κρασιών που είχαν παραγγείλει από τον Kurniawan για να τα συγκρίνουν. Σύμφωνα με την Downey, τα κρασιά δοκιμάστηκαν τυφλά δίπλα-δίπλα, αλλά οι πλαστές εκδοχές ήταν πιο ελκυστικές για τους καλεσμένους επειδή τα κρασιά αυτά ήταν πιο φρέσκα. “Αυτό ελκυύει πραγματικά το κοινό, αν και μου φαίνεται εκπληκτικό ότι οι άνθρωποι τον πληρώνουν για την παρουσία του και για να φτιάξει απομιμήσεις “.

Το 2014, ο Rudy Kurniawan ήταν ο πρώτος πλαστογράφος κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση. Μεταξύ 2004 και 2012, είχε πουλήσει κρασιά με πλαστογραφημένες ετικέτες σε ανυποψίαστους συλλέκτες για περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, κατέθεσε παραποιημένα κρασιά ως ενέχυρο για δάνειο ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησε 12.000 παραποιημένα μπουκάλια σε δημοπρασία το 2006. Ο Kurniawan πρέπει να πληρώσει πάνω από 28 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματά του. Αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2020 και απελάθηκε στην πατρίδα του, την Ινδονησία, τον Απρίλιο του 2021. 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!