Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ MICHELIN
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εκπλήξεις, ανακατατάξεις και νέες εμφανίσεις έκρυβαν οι φετινές επιλογές του οδηγού Michelin για την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η βράβευση του εστιατορίου DELTA με δύο αστέρια, αποτελεί σίγουρα την σημαντικότερη φετινή εξέλιξη. Το εστιατόριο που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έφτασε κατευθείαν σε αυτή τη διάκριση μετά από περίπου έναν χρόνο λειτουργίας. Ένα σπουδαίο επίτευγμα που πιστώνεται στην πολύ δυνατή ομάδα που έχει φτιαχτεί. Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από τους chef του εστιατορίου Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο

Για το νέο μενού, τη δημιουργική κουζίνα του δυάστερου πλέον, Delta Restaurant και τις εμπειρίες από την πρώτη παρουσίαση, έγραψε στις 8 Σεπτεμβρίου στο grapemag.gr η Πηνελόπη Κατσάτου

Στα αστέρια της Αθήνας και του οδηγού Michelin το Delta Restaurant

Η λίστα των εστιατορίων της Αθήνας με ένα αστέρι Michelin, έχει τρεις προσθήκες. Η πρώτη είναι το εστιατόριο Σπονδή Από τα δύο αστέρια που κατείχε, έχασε το ένα και επιστρέφει στην προ του 2008 κατάσταση. Οι άλλες δύο είναι το Soil των Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη και το The Zillers με chef τον Παύλο Κυριάκη, που βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα αστέρι από τον οδηγό Michelin. Μαζί με τα: Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside ο συνολικός αριθμός των αστεριών της Αθήνας φτάνει στα δέκα. Τρία εστιατόρια, τα Nolan, Οικείον και Cerdo Negro 1985 διατήρησαν το βραβείο Bib Gourmand, ενώ στην κατηγορία των “προτεινόμενων” εστιατορίων από τον οδηγό για την ελληνική πρωτεύουσα, προστέθηκαν τέσσερα νέα. Συνολικά ο πιο καταξιωμένος γαστρονομικός οδηγός στον κόσμο, περιλαμβάνει πλέον 27 προτάσεις για φαγητό στην Αθήνα.

Σημαντική διάκριση, με ιδιαίτερη σημασία, για το Delta restaurant και το Soil, είναι η βράβευση τους με το νέο Green Star του οδηγού Michelin. Το βραβείο αυτό συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και απονέμεται σε εστιατόρια που λειτουργούν με βασική αρχή το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη».

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΤ και ο οδηγός Michelin προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας. Με δεδομένο ότι ο οδηγός Michelin είναι ένα brand αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει, η συνεργασία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο Παρίσι για την επισημοποίηση της συμφωνίας και όπως είπε: «Έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να επισκεφτούν πάλι, σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό».

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!