Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Μια μεγάλη γευσιγνωσία που θα ονομάζεται «Διαγωνισμός του Λονδίνου» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στο πλαίσιο της London Wine Fair. Σχεδιάζεται ως μια νέα έκδοση και απόδοση φόρου τιμής στον θρυλικό  «Διαγωνισμό του Παρισιού» που πραγματοποιήθηκε το 1976 και στον οποίο τα κρασιά από το Μπορντό και τη Βουργουνδία αναμετρήθηκαν σε τυφλή γευσιγνωσία με Καλιφορνέζικα, τα οποία είχαν ελάχιστη φήμη τότε.

Προς έκπληξη των δοκιμαστών και των ειδικών, τα Καλιφορνέζικα κρασιά κέρδισαν. Η γευσιγνωσία, οργανωμένη από τον οινοπώλη και δημοσιογράφο Στίβεν Σπέριερ, ο οποίος πέθανε το 2021, ήταν η πρώτη που έδειξε το δυναμικό των Καλιφορνέζικων κρασιών σε σύγκριση με τα διάσημα Ευρωπαϊκά τους και θεωρείται μια στροφή στην ιστορία του αμερικανικού κρασιού. Η γευσιγνωσία και η ιστορία της μεταφέρθηκαν σε ταινία το 2008 από τον χολιγουντιανό σκηνοθέτη Ράνταλ Μίλερ με τίτλο “Bottle Shock”.

Ο «Διαγωνισμός του Λονδίνου» θα περιλαμβάνει μια ευρύτερη επιλογή από εμβληματικά κρασιά από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο από ό,τι τότε, για να αποδώσει την ποικιλία της σημερινής αγοράς κρασιού. Τα γευστικά flight θα επιμεληθεί ο Master Sommelier Ρονάν Σέιμπερν, CEO του Court of Master Sommeliers Europe , και η Σάρα Άμποτ Master of Wine, ανάλογα με την ποικιλία, το στυλ και την υφή. Τα κρασιά θα δοκιμάζονται από 20 κριτές που θα είναι χωρισμένοι σε ζευγάρια, ένας θα είναι από την Ευρώπη και ένας από τον υπόλοιπο κόσμο. Από τους παραγωγούς που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν με τα κρασιά τους, ζητήθηκε να υποβάλουν στον διαγωνισμό ένα κρασί που βρίσκεται μέσα στο βέλτιστο παράθυρο κατανάλωσης των πέντε έως δεκαπέντε ετών. Οχτώ ζευγάρια λευκά κρασιά θα δοκιμαστούν το πρωί και οχτώ ζευγάρια κόκκινα κρασιά το απόγευμα. Τα κρασιά θα αξιολογούνται σε κλίμακα από ένα έως δέκα, με επιτρεπόμενα τα μισά σημεία.

Δείτε Επίσης

Η Τζάνσις Ρόμπινσον Master of Wine, η οποία θα είναι μία από τους κριτές, περιγράφει το γεγονός ως «ένα κατάλληλο φόρο τιμής στον Στίβεν Σπέριερ. Θα γιορτάσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Διαγωνισμό του Παρισιού του το 1976». Η Σάρα Άμποτ Μaster of Wine από την πλευρά της είπε: «Ο κόσμος του κρασιού κινείται με τον σωστό τρόπο μακριά από το «Παλιός Κόσμος εναντίον Νέου Κόσμου», αλλά αυτό που μας δίδαξε ο Στίβεν Σπέριερ – ότι τα μεγάλα κρασιά προέρχονται από όλο τον κόσμο – είναι εξίσου σημαντικό και επίκαιρο τώρα όπως και πριν σχεδόν 50 χρόνια όταν έγινε αυτή η ριζοσπαστική γευσιγνωσία».

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!