ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στον διαγωνισμό για το Βραβείο Οινικής Φωτογραφίας της Χρονιάς είχαμε κυριαρχία των Γάλλων.
Ο φωτογράφος Thierry Gaudillère κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Errazuriz Wine Photographer of the Year. Το 2023 είχε κατακτήσει το ίδιο βραβείο με τη φωτογραφία που έδειχνε μια κοπέλα η οποία αδειάζει μια δεξαμενή στη Βουργουνδία. Φέτος, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του με μια εντυπωσιακή εναέρια φωτογραφία που τράβηξε με drone από τον τρύγο στο Volnay, περιοχή στην Côte de Beaune της Βουργουνδίας.
Η φωτογραφία του Gaudillère, όπως είπαν οι κριτές, χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο το φυσικό φως για να αποτυπώσει όλους τους βασικούς συντελεστές του τρύγου -τους τρυγητές, το άλογο και το τρακτέρ – δημιουργώντας ενδιαφέρουσες σκιές στο χωμάτινο μονοπάτι.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κέρδισε την κατηγορία «Τοποθεσίες» στα βραβεία Errazuriz Wine Photographer of the Year, τα οποία αποτελούν μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year. Η φωτογραφία του Gaudillère συγκρίθηκε με τις φωτογραφίες που κέρδισαν στις κατηγορίες «Άνθρωποι» και «Προϊόντα» και αναδείχθηκε η καλύτερη συνολικά.

Ο επίσης Γάλλος φωτογράφος Jonathan Thevenet κέρδισε την κατηγορία «Άνθρωποι» με την εικόνα μιας οικογένειας στον τρύγο στο κτήμα Aegerter στη Βουργουνδία. Πηγή: Jonathan-Thevenet-Pink-Lady®-Food-Photographer-of-the-Year-2024

Οι Γάλλοι φωτογράφοι κυριάρχησαν συνολικά, με τον Guenhaël Kessler να κερδίζει την κατηγορία «Προϊόντα» με τη φωτογραφία «In the Tank During Alcoholic Fermentation». Η φωτογραφία αυτή περιγράφηκε ως «ένα σχεδόν αφηρημένο κοντινό των ζωντανών χρωμάτων της ζύμωσης», και τραβήχτηκε για τον διάσημο οινολόγο Xavier Vignon, στην κοιλάδα του Ροδανού.

Η συγγραφέας κρασιών Joanna Simon, μία από τους κριτές, δήλωσε: «Η ποιότητα των εικόνων συνολικά ήταν εξαιρετική και μου αρέσει ο τρόπος που οι τρεις νικητές των κατηγοριών αποτυπώνουν την κοινωνικότητα και τον ενθουσιασμό του τρύγου και την απίστευτη ομορφιά και τα χρώματα της οινοποίησης. Οι δύο φωτογραφίες του αμπελώνα δείχνουν τη δράση στον τρύγο όμως είναι τόσο διαφορετικές – διαφορετικοί άνθρωποι, τόποι και στιγμές της ημέρας που αιχμαλωτίστηκαν για πάντα από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες».
Μια έκθεση όλων των νικητήριων και υποψήφιων φωτογραφιών είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στις γκαλερί Mall, κοντά στην πλατεία Trafalgar, ενώ οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες και σε online γκαλερί.

Δείτε Επίσης
ΤΑ 50 GGW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!