OI OΕNOMADS ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ένα νέο αεράκι φύσηξε από τα βόρεια μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου. Όλοι οι οινοποιοί της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, οινόφιλοι, ξενοδόχοι και μάγειροι έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού στην Ζίτσα. Ήταν η πρώτη εμφάνιση των Oinomads.
Σκοπός του event αλλά και συνολικά του project, είναι οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες της Ηπείρου, να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τους οινοποιούς και τις προσπάθειες τους και να προσθέσουν τα προϊόντα στις επιχειρήσεις. Μέσα από τον τουρισμό να ενωθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση.

Η Έλσα Εξάρχου, ενορχηστρώτρια όλου του project, περιγράφει στο grapemag.gr, το concept, αλλά και την πρώτη δράση: «Κάνουμε χώρο στους παραγωγούς και δίνουμε υπεραξία σε όλο το τουριστικό προϊόν. Ανεβήκαμε σε έναν υπέροχο αμπελώνα, στο Σακελλάρικο, με μεγάλη κλίση και υπέροχη θέα, στα 350 μέτρα υψόμετρο, με ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι που ερχόταν από τον Καλαμά, δεξιά μας η Τύμφη, μπροστά μας ο Κασιδιάρης και αριστερά (νοητά) τα παράλια μας»,

«Σε αυτό το μοναδικό μικροκλίμα ο αμπελουργός Στεφανος Σιουμάλας καλλιεργεί την μοναδική Ντεμπίνα, ποικιλία- σημείο αναφοράς για όλη την Ζίτσα. Για την miss debina του Τζημα. Υπέροχη όπως όλες: της Ζοίνος, του Γκλίναβου, του Κήτα. Μα όλα τα κρασιά μας – των οινοποιείων Μαρκαλέτση, Ζέρβα, από το Κατώγι Αβέρωφ, του Βαϊμάκη – δροσερά μέσα σε ένα ξύλινο παλιό πατητήρι, ήταν μοναδικά! Δοκιμάσαμε μια απίστευτη ποικιλία, από Ασπρούδι μέχρι Βλάχικο, από Βερτζαμί μέχρι Μπεκάρι, λιαστή Ντεμπίνα, natural wines, αφρώδη και τσίπουρο, τίποτε δεν έλειπε από τα “δικά μας”. Διότι αυτή είναι η Ήπειρος που δεν γνωρίζετε, και επιθυμούμε να την μάθετε, ή καλύτερα “και αυτή”, Μαζί με την γαστρονομία, όπως ήταν το μαγικό food menu του Ανδρέα Γεωργούλη που στήριξε και ανέδειξε το πλούσιο wine list», λέει η Έλσα Εξάρχου.

Το 2ο ραντεβού δόθηκε μάλιστα την επόμενη ημέρα κιόλας πάλι στην Ζίτσα. Oenomads and Gastronony Bridge, που περιλάμβανε τα οινοποιία και τους παραγωγούς. Εγκαινίασαν το Zitsa Wine Pavillon πραγματοποιώντας το 1ο Φεστιβάλ με live cooking από το ΙΕΚ Δέλτα 360, τον μοναδικό κ. Αδάμο με την φανταστική ομάδα του, έφτιαξαν cocktails από ηπειρωτικά αποστάγματα και αφρώδεις οίνους (με κρασιά από Zoinos, Γκλίναβο, Κατώγι Αβέρωφ, Βαϊμάκη) mixology από το μικρο bar – blue gin, με σύμμαχο την εξαιρετικά σημαντική εμπειρία της Cava 800, όλους τους οινοποιούς ξανά με τις ετικέτες τους και τους παραγωγούς με τα μοναδικά τους προϊόντα.

Τι άλλο περιλάμβανε το πρώτο event των Oenomads; Terroir talks που έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά, τους έκαναν να ανακαλύψουν νέες ετικέτες και να σχεδιάζουν τα επόμενα event, παντού στην Ήπειρο. Οι Oenomads ευελπιστούν ότι θα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο όμορφων πραγμάτων που θα συμβαίνουν στην Ήπειρο μέσα από τα one of a kind event που θα σκαρώνουν. Και όπως λένε σκοπεύουν να μας εκπλήσσουν συνέχεια .

Τέλος, την 3η ημέρα όσοι συμμετείχαν, γεύτηκαν το κρασί στην πηγή του, στα δυο επισκέψιμα οινοποιεία , στο Zoinos Winery και στo Domaine Glinavos . Στο πρώτο τριήμερο συμμετείχαν τα εστιατόρια Θαμόν, Λιθαριίτσια, Το Μαγαζάκι που Λέγαμε & ο Χρύσανθος.

Δείτε Επίσης
SOS ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Οι Oenomads λοιπόν είναι ένα εγχείρημα που φτιάχτηκε από μεράκι, ένα μικρό οικοσύστημα των τοπικών οινοποιείων και της αγοράς, με αφοσιωμένη υποστήριξη στους ντόπιους παραγωγούς, τα προϊόντα, τους σεφ, τα φρέσκα υλικά της γης, με αγάπη και ευθύνη για τον τόπο που θρέφει και φιλοξενεί τους ανθρώπους. Και αφορά την Ήπειρο. Διοργανωτές του event ήταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ήπειρος ΑΕ και η Branding Greece.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!