ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

70 Σπουδαστές Court of Master Sommeliers και WSET Diploma μαζί στη Σαντορίνη σε μια πρωτόγνωρη συνύπαρξη!

Τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, το CMS Intro & Certified, το CMS Advanced και το WSET Diploma υλοποιήθηκαν ταυτοχρονα στη Σαντορίνη με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC – οργανωμένα από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα, το WSPC.

Τα Wines of Greece στήριξαν 100% αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στο νησί της Σαντορίνης 70 επαγγελματίες Οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εβδομάδα που τα είχε όλα: Διάβασμα, εξετάσεις και μοναδικές βιωματικές εμπειρίες με πρωταγωνιστή το Ελληνικό Κρασί.

Στη Σαντορίνη βρέθηκαν σπουδαστές που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως: Alchemist 2* Michelin (Κοπεγχάγη), Amazonico (Ντουμπάι), Belle Mare Plage Hotels & Resorts 5* (Μαυρίκιος), Da Terra Restaurant 2* Michelin (Λονδίνο), EHB 1* Michelin (Σανγκάη), Enrico Bartolini Restaurant 3* Michelin, Four Seasons Hotel 5* (Μαδρίτη), Four Seasons Resort and Residences 5* (Κατάρ), Kokomo Private Island Resort 5* (Νησιά Φίτζι), OD URLA 1* Michelin (Ισμίρ, Τουρκία), Óx Restaurant 1* Michelin (Ρέικιαβικ), Palace La Réserve 5* (Παρίσι), Pelagos Restaurant Four Seasons 1* Michelin (Αθήνα), ROKA 1* Michelin (Κωνσταντινούπολη), Sani Resort 5* (Χαλκιδική), Scorpios (Μύκονος), Soil Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Suvretta House 5* (Σεντ Μόριτζ), Tudor Hall Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Tui Blue Elounda Village Resort & Spa by AQUILA 5* (Ελούντα), Villa Luisa Restaurant Port de Soller (Μαγιόρκα), Zuma (Μύκονος), Aiolos S.A., Amvyx S.A.

Προς τιμήν των σπουδαστών CMS και WSET Diploma, το WSPC σε συνεργασία με τα Wines of Greece διοργάνωσαν:
• Τρία δείπνα όπου δοκιμάστηκαν συνολικά 35 ετικέτες Ελλήνων οινοπαραγωγών.
• Επισκέψεις στα οινοποιεία της Σαντορίνης: Κτήμα Αργυρού, Οινοποιείο Μπουτάρη, Santo Wines, και Κτήμα Σιγάλα, με ξεναγήσεις στους ιδιαίτερους αμπελώνες της Σαντορίνης.
• Ξενάγηση στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και αναδρομή στον πανάρχαιο πολιτισμό της Σαντορίνης.
• Κρουαζιέρα γύρω από τη Σαντορίνη και το ηφαίστειο (Παλαιά & Νέα Καμένη), η οποία κατέληξε σε επίσκεψη στο Οινοποιείο Μικρά Θήρα που εδρεύει στο νησί της Θηρασιάς, απέναντι από τη Σαντορίνη.

Ο CEO του CMS, Ronan Sayburn MS, δήλωσε για αυτή την μοναδική συνύπαρξη: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of
Greece!»

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη Μαρία Μπούμπα, την Ελληνίδα που κατέκτησε στη Σαντορίνη το CMS Advanced Certificate με την κορυφαία επίδοση στις εξετάσεις.

Τα οινοποιεία που συνέβαλαν σε αυτή την δράση: Ακριώτου, Κτήμα ΑΛΦΑ, Αλεξάκης, Αρτέμης Καραμολέγκος, Μπουτάρη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Σκούρα, Κτήμα Ζαφειράκη, ΕΑΣ Πάρου, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Μανωλεσάκη, Φοίβος Παραστρατής, ΓΑΙΑ, Γαβαλάς, Χατζηδάκης, Κεχρής, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Βίβλια Χώρα, Κτήμα Διαμαντάκου, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, Μικρά Θήρα, Νίκο Λαζαρίδη, Santo Wines, Τσέλεπος, Βρυνιώτης.

Δείτε Επίσης
ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW έκανε λόγο για μια φανταστική εβδομάδα: «Μια φανταστική εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ’ όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές».

Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!