PROWEIN 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι διοργανωτές της ProWein 2024, η έκθεση προσέλκυσε στο Ντίσελντορφ περίπου 47.000 επισκέπτες από 135 χώρες. Αριθμός μικρότερος κατά 2.000 άτομα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και περίπου 25% κάτω από την περίοδο πριν την πανδημία (2019: 61.500). Ο αριθμός των εκθετών επίσης μειώθηκε. Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό κατάλογο της εμπορικής έκθεσης, 5.326 εταιρείες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, σε σύγκριση με τις σχεδόν 6.000 εταιρείες το προηγούμενο έτος. Πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετείχαν 6.900 εκθέτες.

Από τις 12 μέχρι τις 14 μαρτίου, περίπου 5.400 εκθέτες από 65 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην ProWein. © Messe Düsseldorf / ctillmann

Το γεγονός ότι η ProWein, που γιόρταζε την 30η επέτειό της, δεν θα είχε πολύ μεγάλη προσέλευση φέτος θα μπορούσε να προβλεφθεί αρκεί να έβλεπε κανείς τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων και τη διαθεσιμότητα δωματίων στην περιοχή του Ντίσελντορφ. Όπως και πέρσυ, η ProWein επηρεάστηκε από απεργίες, καθώς τόσο η απεργία των μηχανοδηγών του σιδηροδρόμου όσο και η απεργία των πληρωμάτων της Lufthansa την τελευταία ημέρα της έκθεσης δυσκόλεψαν τους επισκέπτες και τους εκθέτες να αναχωρήσουν.

Έτσι, παρά τη θετική συνοψη της Messe Düsseldorf, οι εκθέτες και οι επισκέπτες έβγαλαν μεικτά συμπεράσματα για την ProWein. Οι γερμανικές αίθουσες ήταν καλά στημένες και είχαν επισκεψιμότητα και το θέμα των “Κρασιών Piwi” αποδείχθηκε στρατηγικά σωστό, οι εκθέτες όμως από τη Γαλλία και την Ιταλία ιδιαίτερα έπρεπε να περιμένουν για πελάτες, μερικές φορές για ώρες.

Πολλά μικρότερα οινοποιεία ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένα και ξανασκέφτονται τη συμμετοχή τους. Ήδη πολλοί έχουν στραφεί σε άλλες εμπορικές οινικές εκθέσεις όπως η Vinexpo στο Παρίσι, που κατέγραψε σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών φέτος.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία των ελληνικών οινοποιείων και στη φετινή έκθεση. © Constanze Tillmann, Mintarder Weg 34, 40472 Duesseldorf, Germany

“Ο απολογισμός για τους Γερμανούς εκθέτες είναι θετικός για την φετινή ProWein. Επωφελήθηκαν πάνω από όλα από την παρουσία πολλών διεθνών επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρασιά από τις γερμανικές περιοχές και ήταν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα της νέας σοδειάς. Επίσης, η υψηλή επαγγελματική επάρκεια των ειδικών που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ProWein έχει για μια ακόμα φορά επιβεβαιώσει τη θέση της ως η πιο σημαντική έκθεση κρασιού στον κόσμο,” δήλωσε η Monika Reule, Διευθύντρια του Γερμανικού Ινστιτούτου Κρασιού (DWI).

Δείτε Επίσης

Ο Διευθυντής Διαχείρισης του Οργανισμού Εξαγωγών της Αυστρίας Chris Yorke ήταν επίσης ικανοποιημένος, ακόμα και αν φέτος παρευρέθηκαν σημαντικά λιγότερα οινοποιεία από την Αυστρία. “Η ProWein παραμένει η μεγαλύτερη μας εμπορική έκθεση στο εξωτερικό και για φέτος. Είναι μια σημαντική πλατφόρμα για τους οινοποιούς μας για να καλλιεργήσουν τις διεθνείς επαφές και να αποκτήσουν νέες.”

Η νέα θεματική ProSpirits έκανε την πρεμιέρα της στην αίθουσα 5, όπου 420 εκθέτες από 40 χώρες παρουσίασαν τα ποτά τους σε 4.800 τετραγωνικά μέτρα. Η ειδική περιοχή “ProWein Zero”, που εστίαζε σε μη αλκοολούχα και ελαφρώς αλκοολούχα προϊόντα, είχε αρκετούς επισκέπτες κάτι που δείχνει ότι η τάση των No&Lo ανεβαίνει. Η επόμενη ProWein θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!