ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΣΑΜΠΑΝΙΑ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις Σαμπάνιας μειώθηκαν κατά περίπου 8% το 2023 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με τον απόλυτο αριθμό να φτάνει στα 299 εκατομμύρια μπουκάλια. Οι πωλήσεις φτάνουν στα επίπεδα του 2019 και οι παραγγελίες έχουν επιστρέψει σε ένα “σταθερό ρυθμό” και στα επίπεδα προ-Covid, μετά από τρία χρόνια αστάθειας και πολλά σκαμπανεβάσματα που έφεραν αρχικά την πτώση στη διάρκεια του lockdown το 2020, πριν ανακάμψουν δυναμικά το 2021 και το 2022.

Η συνολική αξία των αποστολών Σαμπάνιας σε όλο τον κόσμο παρέμεινε πάνω από 6 δισ. ευρώ το 2023, κυρίως λόγω της επιθυμίας των καταναλωτών για υψηλής κατηγορίας cuvee στις εξαγωγικές αγορές.
Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union des Maisons de Champagne και συν-πρόεδρος του Comité Champagne, δήλωσε: “Η πτώση ήταν αναμενόμενη – αλλά με την αξία σταθερή, η Σαμπάνια παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον, ενώ παραμένει ευαίσθητη στο γεωπολιτικό πλαίσιο και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.”

Αν και τόσο οι πωλήσεις στη Γαλλία όσο και οι εξαγωγές κατέγραψαν αντίσοιχα πτώσεις σε όγκο το περασμένο έτος, το Comité Champagne ανέφερε ότι οι προϋπολογισμοί στα γαλλικά νοικοκυριά, είχαν πληγεί ιδιαίτερα από τον πληθωρισμό.

Δείτε Επίσης
DOLLY WINES ΑΠΟ ΤΗΝ DOLLY PARTON

Ορισμένα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν τα Χριστούγεννα δείχνουν ότι περισσότεροι Γάλλοι καταναλωτές κρασιού στράφηκαν σε άλλα αφρώδη κρασιά το 2023, από τα εγχώρια στυλ Crémant μέχρι το ιταλικό Prosecco. Οι αποστολές Σαμπάνιας εντός της Γαλλίας έφτασαν παρόλα αυτά τα 127 εκατομμύρια μπουκάλια το 2023.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!