ΡΟΛΟΪ GRAND CRU

Το Château Latour το μυθικό κτήμα από το Bordeaux συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τον κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών Girard-Perregaux για ένα μοναδικό ρολόι. Η ελβετική εταιρεία κατασκεύασε 18 αντίγραφα του 1966 Château Latour Edition, το καντράν του οποίου προέρχεται από ένα βότσαλο από έναν από τους αμπελώνες του Château Latour. Σύμφωνα με τη Girard-Perregaux, κάθε καντράν χρειάστηκε 30 ώρες για να ολοκληρωθεί. Οι τεχνίτες έπρεπε να μειώσουν τα πετρώματα σε πάχος 0,45 χιλιοστών και να τα τοποθετήσουν σε μια ορειχάλκινη βάση πριν συναρμολογηθεί το υπόλοιπο ρολόι. Για να ταιριάξει με τους κίτρινους τόνους των βότσαλων από τους αμπελώνες, το καντράν έχει χρώμα ροζ χρυσού. Η πίσω πλευρά του ρολογιού, η οποία είναι χαραγμένη με ζαφείρια, έχει το λογότυπο του Château Latour.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Girard-Perregaux, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ιδιώτες, επισκέπτες του Château Latour και της Villa Girard-Perregaux στη La Chaux-de-Fonds, την έδρα του εργοστασίου. Για τους ενδιαφερόμενους η μη δεσμευτική συνιστώμενη λιανική τιμή, είναι 35.000 ευρώ.

Το Château Latour ιδρύθηκε το 1331 και κατατάσσεται ανάμεσα στα πέντε κορυφαία “Premier Grand Cru Classé” από την περιοχή Médoc στη Γαλλία. Το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων είναι σε λόφους που βλέπουν στον ποταμό Gironde και τα σταφύλια είναι φυτεμένα σε πηλώδη υπεδάφη που προστατεύονται από ένα παχύ στρώμα χαλικιούι.

Μόνο τα σταφύλια που προέρχονται από τα 47 εκτάρια γύρω από το Château μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του Grand Vin. Από το 1993 ανήκει στον François Pinault, ιδιοκτήτη του ομίλου Kering – που κατείχε επίσης τη Girard-Perregaux από το 2011 έως το 2022.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!