ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ρετσίνα και Σαββατιανό είχαν την τιμητική τους στην καρδιά της γαλλικής  πρωτεύουσας στο πλαίσιο Masterclass που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Mε αφορμή την έκθεση Ιnternational & French Travel Market «Τοp Resa 2024», ο Γιάννης Καρακάσης MW, παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, σομελιέ, δημοσιογράφους και αγοραστές ένα ειδικό Μasterclass με τίτλο «Savatiano insights, a deep dive into Greece’s classic grape».

Το masterclass που παρουσίασε ο Γιάννης Καρακάσης MW, επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού που αποτελεί τη βασική ποικιλία του αττικού αμπελώνα, αλλά και της Ρετσίνας, η οποία συνδεεται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της Αττικής, και η οποία χάρη στις προσπάθειες σημαντικών οινοποιών έχει αρχίσει να κερδίζει διαρκώς έδαφος και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση της ανάδειξης των κρασιών του αττικού αμπελώνα συμμετείχαν τα οινοποιεία: Κτήμα Κοκκοτού, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, Οινοποιείο Στροφιλιά, Οινοποιείο Μυλωνά, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιείο Νικολού, Οινοποιείο Παπαγιάννη, Attinos Wines, Οινοποιείο Φράγκου , Οινοποιείο Λιεπουρη, Οινοποιείο Γκίκα Οινοιείο Αωτον και Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Οινότρια Γη.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!