ΤΑ 50 GGW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Tα 50 Great Greek Wines πραγματοποιούν το πρώτο τους Road-show στο Λονδίνο με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 30 οινοποιείων.

Οι τρεις διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, έχουν διαφορετικό πνεύμα η κάθε μία, αλλά κοινό στόχο, που είναι η προσπάθεια προβολής του ελληνικού κρασιού σε αυτή τη δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική αγορά. Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Βέλγιο, Πολωνία και Ολλανδία, τα 50 Great GreekWines έρχεται η Μεγάλη Βρετανία και το Λονδίνο.

Η αρχή γίνεται την Τρίτη 28 Μαΐου με τον Stefan Neumann MS και τον Γιάννη Καρακάση MW να παρουσιάζουν ένα high-end Masterclass για 40 άτομα που θα περιλαμβάνει 18 επιλεγμένες ετικέτες από τη φετινή λίστα του 50 GGW.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο Walk Around Tasting στην καρδιά του Λονδίνου, στην περιοχή του Soho, σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο Moοnchu Hall του China Exchange. H αίθουσα θα υποδεχτεί εκπροσώπους από περισσότερα από 30 οινοποιεία (ανάμεσα τους νικητές του 50 GGW) οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους αποκλειστικά σε επαγγελματίες της βρετανικής αγοράς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τόσο τα κρασιά τα οποία έχουν μπει στη 50 GGW | The List όσο και άλλες επιλεγμένες ετικέτες από το portfolio των παραγωγών με σκοπό οι παρευρισκόμενοι να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα για τη δουλειά των οινοποιείων που συμμετέχουν. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κορυφαίες προσωπικότητες της αγοράς (On-trade, Οff-trade, δημοσιογράφους κλπ.) αλλά και εισαγωγείς κρασιού. Ο Development Manager του 50 GGW Γρηγόρης Μιχαήλος DIP WSET μιλώντας για την πρώτη εμφάνιση του project στη Μεγάλη Βρετανία, στέκεται στην ισχυρή αριθμητικά και ποιοτικά παρουσία των ελληνικών οινοποιείων: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πρώτη μας παρουσία στην αγορά του Λονδίνου ξεκινάει με πάνω από 30 οινοποιεία και με τους καλύτερους οιωνούς».

Η τριπλέτα των δράσεων του Μαΐου στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί με μια συνεργασία με το εστιατόριο Ekstedt at the Υard του Michelin-starred chef Niklas Ekstedt, όπου στις 29 Μαΐου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα food and wine-pairing δείπνο για περίπου 40 υψηλού αγοραστικού προφίλ καταναλωτές.

Δείτε Επίσης

Ο ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης MW λέει για τις δράσεις στο Λονδίνο: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη αγορά για την Ελλάδα, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και αναγνώρισης. Μέσω μιας σειράς στοχευμένων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους Άγγλους πιο κοντά στην ιδέα του greatness και να δώσουμε μια σύγχρονη εικόνα της ελληνικής οινικής βιομηχανίας και των βημάτων που έχουν γίνει. Για φέτος, φιλοδοξούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελέσει τον κορυφαίο σταθμό των δράσεων προβολής που οργανώνουμε σε πολλές διαφορετικές αγορές, συνεχίζοντας τη στόχευση σε υψηλού προφίλ επαγγελματίες. όπως συνέβη πέρσι με την ηχηρή παρουσία μας στο Βισμπάντεν και το Συμπόσιο των Masters of Wine.

Η στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε θέσει ενισχύεται με πολλές παράλληλες ενέργειες σε αυτού του είδους τις δράσεις, όπως η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου digital book στα Αγγλικά 162 σελίδων, που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα greatgreekwines.com και αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του 50 GGW προς όλες τις αγορές του κόσμου».

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!