ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα ΒορΟινά της Αθήνας, πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.
Πρόκειται για την ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές, επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου.

Με ανανεωμένη διάθεση και σε νέα τοποθεσία φέτος, στο Ζάππειο, πάντα όμως με την ίδια χαρά και προσμονή, τα ΒορΟινά θα ενώσουν και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού.

Στα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο πλούτος του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, από τον Όλυμπο στην Ήπειρο και από εκεί, σε όλη τη Μακεδονία.

Οίνοι ξηροί λευκοί, blanc de noir, orange, ροζέ και ερυθροί, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί ή σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι ένα μέρος μόνο των επιλογών που οι επισκέπτες της έκθεσης θα γευτούν.

Στις καλύτερες προτάσεις / Στα highlights των ΒορΟινών:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα κρασιά του τρύγου 2023 που ως γνωστόν, αποτέλεσε μια απαιτητική οινική χρονιά, με εξαιρετικά ωστόσο αποτελέσματα από τη Βόρειο Ελλάδα.
Το Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκδοχές και εκφράσεις.
Ποικιλίες που καλλιεργούνται μόνο στη Βόρειο Ελλάδα, από τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Λημνιό, μέχρι το Αμάσι και τη Νεγκόσκα.
Το λευκό χαρμάνι-στυλ των δραμινών κρασιών.
Τα κρασιά από τα υψηλότερα αμπελοτόπια της Ελλάδας.
Οι δύο μονοποικιλιακές ερυθρές ετικέτες αφρωδών της Ελλάδας, από γηγενείς ποικιλίες.
Πειραματικές ετικέτες που ακόμη δεν κυκλοφορούν καθώς και νεοκυκλοφόρητες.
Δημιουργίες βασισμένες σε διεθνείς ποικιλίες, εφάμιλλες του τόπου καταγωγής τους.
… και πολλά πολλά ακόμη!

Παράλληλο πρόγραμμα για περισσότερη οινική απόλαυση:

Δείτε Επίσης
IOYNIOΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Αίθουσα 6

  • Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για εκκολαπτόμενους αλλά και έμπειρους γευσιγνώστες και γευσιγνώστριες.
    Ώρες 13:00-15:00 – Είσοδος δωρεάν. Έπαθλο 3 φιάλες κρασί στους 3 πρώτους νικητές/νικήτριες! Επικοινωνία: Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου 2310281632 & 6978890520 director@winemakersofnorthgreece.gr
  • Masterclass με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τίτλο «Σπουδή στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά της Βόρειας Ελλάδας». Μία εις βάθος ανάλυση των δύο σημαντικότερων γηγενών λευκών ποικιλιών από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας και από 21 επιλεγμένες ετικέτες.
    Ώρες 17:00-19:00 Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ: https://shorturl.at/rCWY5

Αίθουσα 4 – Θεματικά τραπέζια οινογευσίας

  • Γευστική δοκιμή των βραβευμένων καλύτερων οίνων ανά κατηγορία και ειδικών βραβείων, καθώς και του καλύτερου αποστάγματος, του 23 ου Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
    Γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε σπάνιες αμπελοοινικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
  • Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας, είναι τα ροζέ της καρδιάς μας, γι’ αυτό τα δοκιμάζουμε στα τραπέζια των ΒορΟινών αλλά και όλα μαζί στο θεματικό τραπέζι οινογευσίας.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!