Τέσσερις νέοι Masters of Wine (MW) κατέκτησαν τον πολυπόθητο τίτλο. Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο των Masters of Wine, τον Φεβρουάριο του 2025 τέσσερα νέα μέλη, τρεις γυναίκες και ένας άντρας, προστέθηκαν στην κλειστή αυτή λιστα. Ανάμεσά τους είναι και η Amanda Barnes, η οποία θεωρείται κορυφαία ειδικός στα κρασιά της Νότιας Αμερικής και είναι Regional Chair για τη Χιλή στα Decanter World Wine Awards (DWWA).
Στην τετράδα μαζί με την Barnes είναι και ο Jit Hang Jackie Ang από τη Σιγκαπούρη, Sarah Benson από το Ηνωμένο Βασίλειο και Kathleen Van den Berghe από το Βέλγιο,.
Οι τέσσερις νέοι MWs είναι τα πρώτα μέλη που ανακοινώνονται το 2025, ανεβάζοντας τον αριθμό των Masters of Wine σε 425 παγκοσμίως, σύμφωνα με το IMW. Η διαδικασία απόκτησης του τίτλου είναι εξαιρετικά απαιτητική και περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, καθώς και μια ερευνητική εργασία πάνω σε ένα θέμα της επιλογής του υποψηφίου.
Οπως γράφει το Decanter, o Roderick Smith MW, πρόεδρος του IMW, συνεχάρη τους νέους MWs, αποκαλώντας τον τίτλο τους «μια ηρωική επίτευξη και το σημαντικότερο ορόσημο στην καριέρα ενός οινολόγου». Ο εκτελεστικός διευθυντής Julian Gore-Booth ανέφερε: «Ανυπομονούμε να δούμε τις συνεισφορές τους στο Ινστιτούτο και στην παγκόσμια κοινότητα του κρασιού.»
Amanda Barnes MW: Ζει στη Mendoza από το 2009 και είναι συγγραφέας του The South America Wine Guide. Η ερευνητική της εργασία είχε τίτλο: «Το μέλλον της Νότιας Αμερικανικής Criolla — Έτοιμη για αναβίωση ή καταδίκη στην εξαφάνιση;»
Jit Hang Jackie Ang MW: Με διδακτορικό στις Ιατρικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι διευθυντής της Cherwell Wine and Spirits στη Σιγκαπούρη. Η ερευνητική του εργασία ήταν: «Είναι τα Παγκόσμια Ποτήρια Πράγματι Παγκόσμια; — Μια έρευνα για το αν το σχήμα των ποτηριών επηρεάζει τις αντιλήψεις για τα κόκκινα και λευκά κρασιά.»
Sarah Benson MW: Πρώην μεταφράστρια, τώρα υπεύθυνη για την αγορά κρασιού στη Co-op. Η ερευνητική της εργασία ήταν: «Μια ανάλυση της πολιτισμικής αντίληψης και ερμηνείας του κρασιού μέσα από το έργο τεσσάρων μπαρόκ καλλιτεχνών.»
Kathleen Van den Berghe MW: Ξεκίνησε ως μηχανικός και σύμβουλος στη McKinsey & Co πριν ασχοληθεί με το κρασί, εξαγοράζοντας και ανανεώνοντας δύο κτήματα στην περιοχή του Λίγηρα. Η ερευνητική της εργασία ήταν: «Μια συγκριτική ανάλυση διαφορετικών τεχνικών για τη μείωση των haloanisoles σε μολυσμένα κρασιά.»