Thessaloniki Wine Selfie

Γρηγόρης Κόντος Dip WSET

Πάει καιρός από την εποχή που διοργανώνονταν τακτικά εκδηλώσεις κρασιού, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε μαζικά επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών και εισαγόμενων κρασιών. Μια αγαπημένη συνήθεια που μας βοηθούσε να επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κρασιά, να ξεχωρίζουμε ανερχόμενους παραγωγούς, να ανακαλύπτουμε νέα στυλ και ποικιλίες.

Μετά από τόσο καιρό λοιπόν, η Εταιρεία Wine Style του Στέφανου Κόγια, Dip WSET στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε την Έκθεση Thessaloniki Wine Selfie στην αυλή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και με ελεγχόμενο αριθμό συμμετεχόντων, οι οινόφιλοι και οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ανηφόρησαν στο Τελλόγλειο τα απογεύματα της Κυριακής 26 και της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Το Thessaloniki Wine Selfie έκανε κι εμένα να ταξιδέψω από την Αθήνα για να δοκιμάσω, να συγκρίνω, να θυμηθώ, να ανακαλύψω.

Δοκιμάζοντας μερικά από τα κρασιά της έκθεσης

Γιατί ονομάστηκε Selfie;

Η πρωτοτυπία της Έκθεσης έγκειται στο ότι τα περίπου 250 κρασιά δοκιμάζονταν με τη λογική του self-serve, χωρίς παρουσία των οινοποιών, με όλη την πληροφορία αναρτημένη ακριβώς πάνω από τη σερβιριζόμενη φιάλη: προέλευση, ποικιλιακή σύνθεση, αμπελοκαλλιέργεια, οινοποίηση, τεχνικά και εμπορικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο ο επισκέπτης εστιάζει στη δοκιμή αποφεύγοντας το PR, επιλέγοντας μόνο αυτά που θέλει να δοκιμάσει και μάλιστα με την ευκολία της κατάταξης ανά ποικιλίες και στυλ. Όλα τα Ξινόμαυρα είναι παραταγμένα στη σειρά, δίπλα τα χαρμάνια με Ξινόμαυρο, πιο πέρα οι Μαυροδάφνες, τα Αγιωργίτικα, τα Bordeaux blends, τα Syrah, απέναντι τα Chardonnay, τα Μοσχοφίλερα, τα Sauvignon Blanc, τα Ασύρτικα, τα Sauvignon-Ασύρτικα, Βιδιανά, Κυδωνίτσες, Μαλαγουζιές, Σαββατιανά, ροζέ και ούτω καθεξής. Μια πραγματική πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων.

Δείτε Επίσης

Η ομάδα του Wine Style κατάφερνε να διατηρεί τις σωστές θερμοκρασίες των κρασιών σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης και να φροντίζει την ομαλή διεξαγωγή της, ενώ η  μουσική έδινε έναν γιορτινό, ρυθμικό τόνο σε μια καθ’ όλα άρτια εκδήλωση. 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.