THESSALONIKI WINE SHOW 2023

Το Thessaloniki Wine Show επιστρέφει και μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού. Την Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ, συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα μοναδικό show που έρχεται φέτος με πολύ περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:

  •  Περισσότερα από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
  • Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Alternative Wine Bar

Δύο από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης παρουσιάζουν επιλεγμένα κρασιά από όλη την Ελλάδα, ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιοδυναμικά, βιολογικά και κρασιά για vegan.
Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Best Of Aris Sklavenitis

Τα 25 κορυφαία κρασιά για το 2023. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο τους τελευταίους μήνες.

Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί.
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα bar (Pelosof, U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν διαδοχικά τις δημιουργίες τους.
Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

Ο χώρος

Το Περίπτερο των Εθνών της Helexpo (τότε ΔΕΘ) άρχισε να χτίζεται το καλοκαίρι του 1954. Τα σχέδια ήταν του αρχιτέκτονα Δ. Τριποδάκη, τα οποία κέρδισαν το Α’ βραβείο μεταξύ 32 σχετικών μελετών που υποβλήθηκαν στον αντίστοιχο διαγωνισμό ο οποίος είχε προκηρυχθεί στα τέλη του 1953.

Φωτογραφία από την κατασκευή του Περιπτέρου των Εθνών, Καλοκαίρι 1954, Copyright © 2017-2022 Θεσσαλονίκη χαμένη πόλη

Όπως αναφέρει στην μελέτη του ο Νίκανδρος Καστανίδης, αυτό που έκανε το συγκεκριμένο περίπτερο να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα, ήταν το restaurant – αναψυκτήριο του Φλόκα, στην νότια πλευρά της ταράτσας του συγκεκριμένου κτιρίου όπου συνήθιζαν να απολαμβάνουν τη μπύρα τους οι Θεσσαλονικείς. Έχει μήκος 127 μέτρα και συνολική επιφάνεια 2.800 τμ.

Δείτε Επίσης

Ο Διοργανωτής

Μιλώντας στο grapemag.gr ο Στέφανος Κόγιας, ιδρυτής της Wine Style που οργανώνει την έκθεση στάθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο των ελληνικών κρασιών το οποίο ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο. «Θέλουμε με την έκθεση αυτή να δώσουμε στους επισκέπτες επαγγελματίες ή οινόφιλους, μια συνολική εικόνα για το ελληνικό κρασί. Κάθε ποικιλίας, γνωστής ή άγνωστης, χρώματος ή στυλ. Παράλληλα φιλοξενώντας τα μεγαλύτερα δίκτυα εισαγωγής και διανομής κρασιού μπορεί κανείς να έχει μια σφαιρική εικόνα για τον ξένο αμπελώνα και τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά».

Πολιτική εισόδου

Γενική είσοδος: προπώληση 10 Ευρώ, φοιτητικό 7 Ευρώ
ταμείο 12 Ευρώ , φοιτητικό 10 Ευρώ
Διήμερο 18 Ευρώ, μόνο από το viva.gr
(https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/thessaloniki-wine-show-2023/)

• Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/
Χορηγός επικοινωνίας του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 είναι το Grape

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!